PlusBus

De PlusBus is een begeleidingsdienst voor ouderen vanaf 55 jaar en mindervaliden, met het doel het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid. De PlusBus biedt begeleiding aan iedereen die zich zonder hulp niet of nauwelijks buitenshuis kan begeven.

Groepswinkelen

De belangrijkste activiteit van de dienst PlusBus is boodschappen doen, in groepsverband, altijd met begeleiding. Hierdoor kunnen ouderen blijven deelnemen aan het dagelijkse leven en andere mensen ontmoeten. Er wordt ruim de tijd genomen om boodschappen te doen. Ook wordt er gezamenlijk koffie gedronken en tenslotte wordt iedereen weer netjes thuis gebracht. Je betaalt voor de PlusBus € 5,- per boodschappenrit (incl.koffie/thee).

Maar er is nog meer

Wekelijks wordt een uitstapje aangeboden, bijvoorbeeld naar toeristische attracties, musea of horecagelegenheden. De prijs van de uitstapjes wordt bepaald door afstand en/of entreekosten.

Nieuwsbrief

De activiteiten van de PlusBus staan in de maandelijkse nieuwsbrief van de PlusBus en de Diligence. Je kunt bij Tympaan-De Baat aangeven dat je de nieuwsbrief wilt ontvangen: gratis per e-mail of per post tegen betaling van € 20,- per jaar.
De nieuwsbrief van de PlusBus is gratis af te halen bij o.a. Tympaan-De Baat, de Servicepunten en de Buurtkamers.

Klik hier voor de nieuwsbrief van september 2023

Klik hier voor de nieuwsbrief van oktober 2023

Meer informatie en aanmelding

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marianne White, Sociaal Werker bij Tympaan-De Baat, tel.nr. (0297) 230 280 of per mail e.hoogkamp@stdb.nl.