Taal in de Praktijk

Voor mensen met een bijstandsuitkering in de gemeente De Ronde Venen

Wat doe je wanneer je de Nederlandse taal niet goed beheerst, je een uitkering hebt maar toch mee wil doen in de samenleving? Door het gebrek aan spreekvaardigheid, maar ook door het niet kunnen lezen van de Nederlandse taal is het moeilijk om (vrijwilligers)werk te vinden, om aan te sluiten bij bijvoorbeeld een club of zelfs om je post te lezen.

Voor deze groep mensen hebben we in samenwerking met de gemeente De Ronde Venen het project Taal in de Praktijk ontwikkeld. De begeleiding is gericht op groepsbijeenkomsten.

Deelnemers volgen één keer in de week Taal in de Praktijk. Getrainde vrijwilligers helpen met het spreken, lezen en schrijven van het Nederlands. Het blijft niet bij theorie. Het geoefende wordt ook in de praktijk gebracht. Bijvoorbeeld door uitstapjes naar de bibliotheek, de wekelijkse markt of het oefenen van de Nederlandse taal aan de hand van opdrachten. 

Aanmelden deelnemers

Deelnemers kunnen uitsluitend worden aangemeld door hun klantmanager van de gemeente De Ronde Venen. Heb je een bijstandsuitkering en wil je deze lessen volgen, ga dan naar je klantmanager en vraag of je aangemeld kan worden.

Aanmelden vrijwilligers

Wil je meer weten over Taal in de Praktijk en dit vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met Nici.