Cursussen en voorlichting

Voor inwoners organiseren we verschillende voorlichtingsbijeenkomsten of lotgenotengroepen. Denk aan omgaan met dementie, rouwverwerking of omgaan met eenzaamheid. Kijk voor een overzicht van onderwerpen, locaties en data bij onze activiteiten:

Jongeren

Het jongerenwerk organiseert voorlichtingsbijeenkomsten om jongeren te informeren over alcohol, drugs, sexting, loverboys, roken en seksualiteit. Ook worden andere maatschappelijke thema’s besproken, zoals volwassen worden, zelfstandigheid, omgaan met geld, zingeving en spiritualiteit.

Het jongerenwerk biedt ook mogelijkheden voor aparte jongens- en meidengroepen met thema’s als gamen, uitgaan, groepsdruk, zelfbeeld en identiteit. De voorlichting vindt plaats op basisscholen en middelbare scholen.

Kijk op het instagram kanaal van het jongerenwerk voor meer informatie:

Vrijwilligers

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk organiseert speciaal voor vrijwilligers in de gemeente verschillende boeiende workshops en trainingen. Denk aan omgaan met grenzen of gespreksvaardigheden verbeteren. Op de website van het Steunpunt Vrijwilligerswerk zijn alle workshops te vinden: