Succesvolle actie voor het onder de aandacht brengen van inclusie en discriminatie op de markt in Mijdrecht


Afgelopen donderdag stonden de coördinatoren van het inclusieproject “Samen voor Iedereen” op de markt in Mijdrecht. Samen met de coördinatoren van Discriminatie.nl (voorheen Art.1) deelden zij gerbera’s en informatiefolders uit om inclusie en het meldpunt voor discriminatie onder de aandacht te brengen. Deze kleurrijke actie trok veel belangstelling en zorgde voor een positieve sfeer.

Mustapha Serray Bah van Discriminatie.nl overhandigde de Monitor Discriminatie van Midden Nederland aan wethouder Cees van Uden. Dit symbolische moment benadrukte het gezamenlijke streven naar een inclusieve samenleving zonder discriminatie. De monitor biedt inzicht in de huidige stand van zaken en helpt bij het ontwikkelen van effectieve strategieën om discriminatie tegen te gaan.

De dag was zeer geslaagd, met veel gesprekken en een grote betrokkenheid van de aanwezigen. Mensen werden aangemoedigd om na te denken over inclusie en de rol die iedereen kan spelen in het bevorderen hiervan. Het zonnige weer droeg bij aan de positieve sfeer, waardoor de boodschap van inclusie en bewustwording nog sterker overkwam.

De coördinatoren van “Samen voor Iedereen” en Discriminatie.nl kijken tevreden terug op deze dag. Ze hebben veel mensen kunnen aanspreken en waardevolle gesprekken gevoerd over het belang van een inclusieve samenleving.

“We zijn blij met de positieve reacties en de betrokkenheid van de mensen. Het is belangrijk om bewustwording te creëren en mensen te informeren over de mogelijkheid om discriminatie te melden,” aldus Mustapha Serray Bah.

Meer informatie is te vinden op www.discriminatie.nl.

Samen streven we voor gelijke behandeling!