Straatkunst voor thuis aan de muur

De komende jaren wordt De Ronde Venen steeds meer een plek waar iedereen zich thuis voelt. Daarom zijn inwoners uitgenodigd om samen na te denken over mooie initiatieven die hieraan bijdragen. Een kalender met 12 foto’s van straatkunst is daar één van.

Ron Deurloo, directeur van Tympaan De Baat, ontving het allereerste exemplaar van de ‘All Inclusive Verjaardagskalender’, een project opgestart door de coördinatoren van Samen voor Iedereen’ in samenwerking met de Dorpsacademie en Buurderij Van Dam. Ron Deurloo is enthousiast over het initiatief: “Deze kalender is een prachtige weerspiegeling van de inclusieve gemeenschap die we in De Ronde Venen nastreven. Het is een eer om het eerste exemplaar in ontvangst te mogen nemen.”

Draag bij aan een gemeente waar iedereen zich thuis voelt

Floor de Boer en Jacqueline Sluijs zijn vanuit welzijnsorganisatie Tympaan De Baat verantwoordelijk voor het initiatief. Zij coördineren het inclusieproject ‘Samen voor Iedereen’. “De kalender staat symbool voor onze visie op een gemeente waar iedereen zich thuis voelt. Het mag niet uitmaken of je een beperking hebt, hoe oud je bent, wat je geslacht is, op wie je valt of wat je financiële status of afkomst is. De kans om je te ontwikkelen en te ontplooien moet voor iedereen gelijk zijn”, aldus de twee.

Haal een kalender op bij het Servicepunt De kalender is niet alleen een leuk hebbeding, maar het herinnert je dagelijks aan de kracht van verschillen tussen elkaar. Inwoners die enthousiast zijn over de kalender kunnen een exemplaar bemachtigen. De kalender is gratis op te halen bij één van de Servicepunten in Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis.