Exclusieve All Inclusive Vooroordelen Show maakt indruk in Vinkeveen

Op vrijdag 19 april vond in de Boei in Vinkeveen een bijzondere avond plaats: de Exclusieve All Inclusive Vooroordelen Show. Het evenement werd georganiseerd door de coördinatoren van ‘Samen voor Iedereen’, van Tympaan De Baat. Het publiek bestond uit zo’n 70 mensen en zij waren zeer onder de indruk van deze voorstelling.

Persoonlijke verhalen

Op deze avond stonden vooroordelen centraal, met echte mensen en hun persoonlijke verhalen. Het zorgde niet alleen voor vermaak, maar leverde ook diepgaande gesprekken op dat leidde tot meer bewustzijn rondom inclusie en diversiteit.

Op het podium werden steeds nieuwe gasten naar voren gehaald die afwijken van de zogenaamde ‘norm’. Mensen die het risico lopen anders benaderd, buitengesloten of zelfs gediscrimineerd te worden. Hun persoonlijke verhaal werd vervolgens vertaald naar theater door de vier acteurs op het podium. Ook mensen die zelf weleens vooroordelen hebben, werden openlijk geïnterviewd. Het mooie was dat dit een open en eerlijk gesprek opleverde over de impact hiervan op individuen en gemeenschappen.

Na afloop was er gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje.