Rollatorspreekuur 26-10-2022

Wat gebeurt er tijdens een Rollatorspreekuur?
Tijdens het spreekuur krijgt uw rollator een zgn APK. Hierbij wordt altijd gekeken naar:

  • Slecht werkende remmen. Deze zijn erg gevaarlijk en zorgen voor veel ongelukken met rollators (niet alleen bij het lopen, maar ook bij het zitten). De remmen worden voor u gecontroleerd en eventueel bijgesteld
  • Loszittende kabels: het vastzetten van de kabels is belangrijk om het knikken hiervan te voorkomen en om niet te blijven hangen aan dingen waar men langsloopt.
  • De hoogte van uw rollator. Een goede houding is erg belangrijk
  • Niet goedlopende of draaiende wielen worden bijgesteld of indien nodig vervangen.
  • Loszittende handvatten. Wanneer de handvatten los zitten is dat erg gevaarlijk. De handvatten mogen ook niet gedraaid kunnen worden.

Wanneer en waar is het spreekuur?
Het rollatorspreekuur is er elke maand op verschillende locaties in De Ronde Venen. Voor een overzicht zie onze website: www.stdb.nl/senioren.
Kunt u één van de spreekuren niet bezoeken dan behoort een huisbezoek van één van onze vrijwilligers ook tot de mogelijkheden. U kunt een huisbezoek telefonisch of per mail aanvragen.
Wat zijn de kosten? Alle hulp die wordt geboden tijdens het spreekuur is gratis behalve als er nieuw materiaal moet worden gebruikt, dan dient de kostprijs te worden vergoed. Dit gaat uiteraard in overleg.
Voor een huisbezoek van één van onze vrijwilligers wordt een vergoeding van € 5,00 in rekening gebracht (excl. gebruikte materialen). Als de reparatie niet mogelijk is of te duur wordt dan bieden wij de mogelijkheid tijdelijk een rollator te lenen c.q. huren tot er een andere beschikbaar is. Adviezen zijn altijd gratis.

Plaats: 
Tijd: 
van 10:00 tot 11:00
Datum: 
26-10-2022
Einddatum website: 
donderdag, oktober 27, 2022

Uitgelicht

Doelgroep: 65+’ers in de gemeente De Ronde Venen Wanneer: Woensdag 21 september en 19 oktober van... Lees verder
Het financieel café is iedere dinsdagochtend geopend van 9 uur-11 uur in de Kuyper, Kuyperlaan 50... Lees verder