Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn en blijven ons belangrijkste ‘kapitaal’. Zonder vrijwilligers kan een organisatie als de onze eenvoudigweg niet bestaan. We zijn dan ook heel blij dat zoveel mensen samen met ons vele activiteiten organiseren en uitvoeren. Voor Tympaan-De Baat vervullen meer dan 400 vrijwilligers meer dan 500 verschillende taken. Dit betekent dat veel van onze vrijwilligers actief zijn voor twee of zelfs voor meerdere diensten of projecten. Vrijwilligerswerk levert contact, voldoening en ervaring op. Ook iets voor u of jou? Kom dan eens met de coördinator Liesbeth Boswijk praten.

De vrijwilligers werken in teams. We hebben allerlei soorten vrijwilligerswerk. Adviseren of juist de handen uit de mouwen. Bij mensen thuis, in de Angstelborgh of de buurtkamers of op kantoor bij Tympaan-De Baat zelf. Natuurlijk is de keuze aan u of jou. Ook de hoeveelheid tijd bepaalt u of jij zelf. Vrijwillig betekent echter niet vrijblijvend. We willen graag op u of jou kunnen rekenen als er afspraken zijn gemaakt.

Met alle vrijwilligers worden dan ook afspraken gemaakt en vastgelegd in een vrijwilligerscontracten. Omdat wij vaak diensten verlenen aan kwetsbare burgers ontvangen alle vrijwilligers een pasje waarmee ze kunnen aantonen als vrijwilliger bij de organisatie te zijn. Bij sommige diensten vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag.

Regelmatig hebben wij vacatures. Deze vacatures communiceren we op verschillende manieren. Via de (door onze organisatie beheerde) Vrijwilligers Vacaturebank (www.steunpuntvrijwilligerswerk.info), via de vrijwilligersnieuwsbrief die we 4 maal per jaar uitgeven en bij nieuwe diensten of projecten ook via de huis aan huis bladen.

Design & Bouw: twovisions digitaal bureau