Burendag

Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt in het vierde weekend van september. Het is een dag waarop men gezellig samen komt voor een kopje koffie en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. 

Alle buurtinitiatieven zijn welkom

Wat zijn de hobby’s van de buren? Kan de buurt wel wat opfleuring gebruiken? Ga samen met jouw buren gezellig onkruid wieden en stop daarna alvast de bollen voor het voorjaar in de grond. Organiseer een leuke knutselmiddag voor de buurtkinderen of een opschoon dag zodat de straat er weer netjes uitziet. De buurt barst van de creativiteit! September lijkt nog ver weg, maar het is goed om alvast na te denken over de activiteiten die de buurt kan ondernemen op Burendag.

Facebookgroep ‘Burendag in De Ronde Venen’ 

Voor het uitwisselen van ideeën, inspiratie, mooie ervaringen van Burendag is de Facebookgroep ‘Burendag in De Ronde Venen’ online gezet. Deze pagina is bedoeld om elkaars expertise, inspiratie en ideeën uit te wisselen. Maak er gebruik van.

Geld aanvragen bij het Oranje Fonds

Een goed idee moet kunnen worden uitgevoerd. Het Oranje Fonds stelt voor elk goed plan geld beschikbaar. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo kunnen er alleen kosten voor materiaal vergoed worden en betaalt het Oranje Fonds niet mee aan de consumpties. Het aanvraagformulier, de voorwaarden en richtlijnen staan op www.burendag.nl.

Hulp nodig bij Burendag-initiatieven?

Opbouwwerkers helpen graag met het uitwerken van ideeën. 

Laat de koppen bij elkaar komen voor Burendag! Zowel voor het maken van gezamenlijke plannen, als voor het proosten op de resultaten!