De zes geluksfactoren van Welzijn op Recept

Welzijn op Recept is gebaseerd op de ‘Principes van duurzaam geluk’, ook wel bekend als geluksfactoren:

De 6 stappen

Stap 1: Maak contact

Zoek elkaar op en deel waardevolle momenten met elkaar. Onderhoud contacten die belangrijk voor je zijn.

Stap 2: Beweeg

Na inspanning volgt ontspanning. Bewegen is goed voor lichaam en geest.

Stap 3: Leef bewust

Wees alert op wat er om je heen gebeurt en op wat je voelt.

Stap 4: Ontwikkel jezelf

Geef je leven zin. Probeer iets nieuws uit of herontdek een oude hobby, dat geeft zelfvertrouwen en plezier.

Stap 5: Geef

Een mens heeft zoveel te geven. Aandacht of iets tastbaars geven aan een ander, geeft jezelf een goed gevoel.

Stap 6: Denk positief

Verander het woord moeten eens in willen, en kijk wat er gebeurt! Je moet niet veranderen, je wilt graag dat bepaalde dingen anders lopen.

 

Vanuit deze geluksfactoren zijn er welzijnsarrangementen samengesteld met activiteiten waar de deelnemer aan mee kan doen of aan kan bijdragen als vrijwilliger.

De thema’s van de activiteiten zijn:

Buurt

Samen met uw buurtgenoten activiteiten ondernemen, koffie drinken in de Buurtkamer, samen eten bij de eettafels, of wellicht aan de slag als vrijwilliger in het buurthuis. Er is genoeg te doen in de buurt!

Beweeg

Met elkaar in beweging zijn. Sport en beweging zijn vormen van ontspanning en kunnen daarmee bijdragen aan een goed gevoel.

Buiten

De natuur geeft in ieder jaargetijde nieuwe inspiratie. Wordt het wandelen, of wilt u snoeien? Ga op zoek naar datgene wat bij u past.

Beleef

Met elkaar genieten van kunst en cultuur. Een schildercursus volgen, naar de film, of iets anders? Met wie kun je dit samen beleven, napraten en genieten van mooie momenten?

Bezinning

Bent u op zoek naar inspiratie en verdieping? Een gespreksgroep of cursus filosofie, yoga of mindfullness? Samen kunt op zoek naar de mogelijkheden.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk biedt actie, contacten, plezier en ontwikkeling. In uw omgeving zijn tal van mogelijkheden bij clubs en organisaties. Wil je iets betekenen voor anderen in jouw dorp, maar je weet nog niet wat? Via Welzijn op Recept helpen wij je graag op weg!