Senioren

WOENSDAG 31 JULI UITWAAIEN OP DE EUROMAST ROTTERDAM

Vanaf de Euromast heb je een spectaculair 360º panoramisch uitzicht over de wereldstad Rotterdam en de grootste haven van Europa. Durf jij naar de top te gaan? Met de panoramalift beleven al onze bezoekers een unieke ervaring tot een hoogte van 185 meter. “De Euroscoop” is een roterende glazen lift, die je naar maar liefst 185 meter hoogte brengt! Bij helder weer kun je tot wel 30 kilometer ver van het uitzicht genieten en in de avond lijkt het alsof de sterren tot leven komen.

Vertrektijd: 10.30 uur

Verwachte terugkomst 16.00 uur

Kosten € 15,00

VRIJDAG 26 JULI DINEREN BIJ DE SMAAK VAN VIETNAM

Laten wij eens iets anders proberen! De smaak van Vietnam!! In Nederland is de Vietnamese keuken redelijk onbekend en zien mensen vaak de Vietnamese gerechten als onderdeel van de Chinese en/of Indonesische keuken. Iedereen kent wel de Vietnamese loempia’s en bapao’s, maar er zijn nog meer Vietnamese gerechten die misschien wat minder bekend, maar toch zeker de moeite waard zijn om uit te proberen. Kenmerkend van de Vietnamese keuken zijn onder andere het gebruik van veel verse groenten en kruiden, wat resulteert in combinaties van zeer uiteenlopende smaken.

WOENSDAG 17 JULI JAARMARKT VINKEVEEN

De Jaarmarkt Vinkeveen draait al 42 jaar en is mede door de variëteiten van artikelen op de marktkramen en diverse artiesten die tijdens de jaarmarkt optreden op de terrasjes van de horecagelegenheden langs de markt een leuke aanvulling en druk bezocht door zowel de bevolking als de recreanten van Vinkeveen(se) plassen).
Soms zit het mee (prachtig weer), soms zit het tegen (regenachtig) Paraplu mee, frietje eten, bij de IJsbeer lekker ijsje halen, wat fruit inslaan, kennissen tegen komen en een beetje kletsen. Koopjes, koopjes van alles en nog wat. Even er lekker tussenuit.

WOENSDAG 31 JULI MUSEUM IN ‘T HOUTEN HUIS DE RIJP

Nieuw! Het museum biedt een overzicht van de rijke historie van het Schermereiland en zijn zeevarende bewoners. Armoede dreef hen het water op. Het waren Sontvaarders, haringvissers en walvisjagers. Ook is tot 23 juni de tentoonstelling ‘door vrouwen, voor vrouwen’ te zien. Van september 1777 tot mei 1782 heeft het bekende schrijversduo Betje Wolff en Aagje Deken in De Rijp gewoond. Mogelijk vanwege de stank van traankokerijen in het dorp waren de dames vaak ziek maar dat hinderde hun productiviteit niet.

VRIJDAG 26 JULI RONDRITRIT AMSTERDAMSE BOS MET DE BOSMOBIEL

Met de bosmobiel wordt een “rijdende boswandeling” gemaakt door het Amsterdamse Bos. Er zijn 2 Bosmobielen beschikbaar dus genoeg plek. Het enige wat u hoeft te doen is instappen! Tussendoor pauzeren we om ergens een kopje koffie of thee te drinken. Kosten: € 15,00 voor vervoer en rit Bosmobiel, exclusief consumpties. Opgelet: bij wat minder weer raden wij u aan om warme kleding mee te nemen. Extra plaids liggen in de bus.

Vertrek : vanaf 12.15 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 17.00 uur

WOENSDAG 24 JULI LUNCHEN AAN DE VECHT

Via een mooie route langs Vreeland en Nederhorst den Berg rijden we naar Weesp waar we gaan lunchen bij Paviljoen Uit & Meer. Het paviljoen is vorige jaar volledig afgebrand maar inmiddels staat er weer een nieuw ‘zoetwater paviljoen’. Onveranderd is het geweldige uitzicht op het torenfort Uitermeer, onderdeel van de Stelling van Amsterdam en ligt aan de rivier de Vecht.

Kosten: € 13,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 10.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15.30 uur

VRIJDAG 19 JULI MIDDAGUITJE THEETUIN ‘T HOOGE ERF LAGE VUURSCHE

Nieuw! In de lommerrijke Vuursche Bossen ligt op landgoed Pijnenburg theehuis ’t Hooge Erf verscholen. Het wordt genieten van de prachtige rit ernaartoe en op het terras kunnen we zien dat fietsers, wandelaars en ruiters het theehuis ook weten te vinden. De appeltaart schijnt ‘wereldberoemd’ te zijn in de regio.

Kosten € 16,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek : vanaf 12.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 16.00 uur

Pagina's

Tweets van @tympaandebaat