Rollatorspreekuur 2019

 

Bezoekdagen 2019 Het rollatorspreekuur is er 1 x per maand van 10:00-11:00 uur op verschillende locaties in De Ronde Venen:

Veenstaete : 9 januari en 12 juni
De Kom : 6 februari en 7 augustus
Gerardus Majella : 6 maart en 11 september
Vinkenoord : 17 april en 16 oktober
Zuiderhof : 15 mei en 27 november
Angstelborg Abcoude : 1 maart en 4 oktober
Buurtkamer Baambrugge: 5 maart en 8 oktober

 
Bent u niet in de gelegenheid om naar het spreekuur te komen en heeft u wel hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met Angélique Davis van Tympaan-De Baat  tel. 0297-230 280 of via [email protected].   

Rollatorspreekuur: Veilig lopen met uw rollator

Jaarlijks worden naar schatting 1.600 senioren van 55 jaar of ouder behandeld op een Spoedeisende Hulp afdeling van een ziekenhuis na een privé-ongeval waarbij een rollator betrokken is geweest.  Tijdens het rollatorspreekuur van Tympaan-De Baat kunt u gratis een ‘APK-keuring’ laten doen voor uw rollator. Het doel van deze dienst is een bijdrage te leveren aan uw veiligheid. Veilig lopen met een goede rollator is heel belangrijk. Veel ongelukken met rollators kunnen namelijk voorkomen worden door bijvoorbeeld de remmen goed af te stellen en uw rollator op juiste hoogte af te stellen.

Tijdens de APK wordt altijd gekeken naar:

  • Slecht werkende remmen. Deze zijn erg gevaarlijk en zorgen voor veel ongelukken met rollators (niet alleen bij het lopen, maar ook bij het zitten). De remmen worden voor u gecontroleerd en eventueel bijgesteld

  • Loszittende kabels: het vastzetten van de kabels is belangrijk om het knikken hiervan te voorkomen en om niet te blijven hangen aan dingen waar men langsloopt.

  • De hoogte van uw rollator. Een goede houding is erg belangrijk

  • Niet goedlopende of draaiende wielen worden bijgesteld of indien nodig vervangen.

  • Loszittende handvatten. Wanneer de handvatten los zitten is dat erg gevaarlijk. De handvatten mogen ook niet gedraaid kunnen worden.

Alle hulp die wordt geboden tijdens het spreekuur is gratis behalve als er nieuw materiaal moet worden gebruikt dan dient de kostprijs te worden vergoed. Het rollatorspreekuur is er elke maand op verschillende locaties in De Ronde Venen. Voor een overzicht zie onze website: www.stdb.nl/senioren.

Een huisbezoek van een van onze vrijwilligers is ook mogelijk. Hiervoor wordt een vergoeding van € 5,00 in rekening gebracht (excl. gebruikte materialen)  Als de reparatie niet mogelijk is of te duur wordt dan bieden wij de mogelijkheid tijdelijk een rollator te lenen c.q. huren tot er een andere beschikbaar is. Adviezen zijn altijd gratis.

     

Tweets van @tympaandebaat