Mijdrecht

Voorlichting: 'Financieel veilig ouder worden'

Voor wie?
Inwoners, vrijwilligers en professionals

Aanmelden voor 5 juni Via Het Servicepunt 0297-587 600 of stuur een e-mail info@servicepuntderondevenen.nl

Steeds meer zaken worden digitaal geregeld.
Hoe doet u dat op een veilige manier?
Welke stappen kunt u uit voorzorg nemen? Wat kunt udoen wanneer u een situatie niet vertrouwt?
Wijkagent Elmer Kruger is aanwezig en zal zijn ervaring metons delen.

Scootmobielrit

Ook dit jaar organiseert Tympaan-De Baat weer scootmobielritten. Iedereen die in het bezit is van een scootmobiel kan meedoen. We gaan op de eerste dinsdag van de maand op pad. We verzamelen op het Raadhuisplein om 10:15 uur en om 10:30 uur vertrekken we om een mooie tocht door de polder te rijden. We zullen ergens onderweg stoppen om koffie te drinken met iets lekkers erbij.

Kookpunt “Mensen met dementie koken samen”

Maandag 9 januari is het Kookpunt gestart in de Trekvogel in Mijdrecht (Karekiet 49) voor mensen met dementie en andere geheugenproblemen. Er zijn 6 bijeenkomsten op maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. Jongeren en mensen met geheugenproblematiek koken en bakken samen. Er is begeleiding van vrijwilligers.
Wilt u meer weten over het kookpunt of iemand aanmelden neem dan contact via mantelzorg@stdb.nl of bel 0297-230280 (vraag naar Ester of Tanja).

Kookpunt “Mensen met dementie koken samen”

Maandag 9 januari start het Kookpunt in de Trekvogel in Mijdrecht (Karekiet 49) voor mensen met dementie en andere geheugenproblemen. Er zijn 6 bijeenkomsten op maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. Jongeren en mensen met geheugenproblematiek koken en bakken samen. Er is begeleiding van vrijwilligers.
Wilt u meer weten over het kookpunt of iemand aanmelden neem dan contact via mantelzorg@stdb.nl of bel 0297-230280 (vraag naar Ester of Tanja).

Dementie Trefpunt Mijdrecht

Bij het Dementie Trefpunt kunt u zonder afspraak inlopen. U kunt ervaringen uitwisselen met een andere mantelzorger onder het genot van een kopje koffie of thee. Natuurlijk met inachtneming van de anderhalve meter afstand. U kunt er ook terecht met al uw vragen over geheugenproblemen of dementie. Een casemanager dementie of een medewerker van Tympaan–De Baat en een vrijwilliger van het Dementie Trefpunt staan voor u klaar.

Taalkamer Mijdrecht

In de Taalkamer kun je mensen ontmoeten, samen koffie en thee drinken, met elkaar praten en naar elkaar luisteren. Het is een laagdrempelige, fijne en gezellige plek om te oefenen met Nederlands spreken en luisteren. Het is geen les of school. Soms is er een gesprek naar aanleiding van een onderwerp, bijvoorbeeld een gebeurtenis uit het nieuws of een feestdag. Ook komt er wel eens iemand iets vertellen. Je kunt gewoon binnenlopen, je hoeft je niet aan te melden en het is gratis.

Boodschappen doen met de PlusBus

Iedere donderdag is het mogelijk om boodschappen te doen in het centrum van
Mijdrecht en/of de markt te bezoeken. Bij aankomst bent u vrij om zelfstandig te gaan
winkelen bij bijvoorbeeld de Hema of de Kruidvat. Indien u dat wenst, kunt u
vergezeld worden door één van de vrijwilligers.

Na afloop wordt er verzameld op het Burgemeester Haitsmaplein voor een kopje
koffie of thee.

Kosten: € 5,00 voor vervoer, inclusief consumptie. Vertrek: vanaf 09.30 kunt u
worden opgehaald. Verwachte thuiskomst: rond 12.30.

Pagina's

Uitgelicht

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Servicepunt & Tympaan-De Baat organiseert in samenwerking... Lees verder
Leuk dat je er bent! Van donderdag 28 september t/m woensdag 4 oktober is het de Week van de... Lees verder