Abcoude

VRIJDAG 20 DECEMBER LUNCHEN BIJ DE VUURSCHE –LAGE VUURSCHE

Bij velen van u misschien al bekend dit restaurant. Een zeer uitgebreide lunchkaart met voor allen wat wils. Pannenkoeken, broodjes, uitsmijters en wat niet meer. Voor de lunch nog even wandelen in de frisse lucht? Geniet na de wandeling van uw lunch en een klein (?) dessert/

Kosten: € 5,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek Abcoude: 11.00 uur

Verwachte thuiskomst: 15.00 uur

WOENSDAG 18 DECEMBER WINTERWANDELING -DE HOEF

Gaat u (weer) mee winter wandelen?
Wandelen is heel gezond! Gezellig in je eigen buurt, maar ook eens een andere buurt!! De wandeling start om 11.00 uur vanuit de Buurtkamer in De Hoef. Ook geschikt voor rollatorlopers. Na afloop staat er een kop huisgemaakte SNERT voor u klaar! Deelname is gratis, u ontvangt een stempelkaart. Na iedere wandeling krijgt u een stempel en met vier stempels een medaille. We zullen er vanuit Abcoude met de Diligence heenrijden.

Kosten: € 5,00 voor vervoer,

Vertrek Abcoude: 10.30 uur

Verwachte thuiskomst: 16.00 uur

DINSDAG 17 DECEMBER KERSTDINER OUDERENFONDS –AMSTERDAM

Jaarlijks organiseert het Nationaal Ouderenfonds samen met Van der Valk Hotels & Restaurants kerstdiners door het hele land, speciaal voor eenzame ouderen. U bent van harte uitgenodigd om te genieten van een geheel verzorgd driegangendiner. Het gehele diner (driegangen, drankje, etc.) is gratis. U betaald alleen een vergoeding voor het vervoer.

Kosten: € 5,00 voor vervoer

Vertrek Abcoude: 16.30 uur Verwachte thuiskomst: 22.00 uur

DONDERDAG 12 DECEMBER KERSTSHOW TUINCENTRUM GLOBAL GARDEN

Op de kerstshow valt de bezoeker van de ene verbazing in de andere. Neem bijvoorbeeld de enorme collectie verlichting op batterij. Met tafels vol voorbeelden die laten zien dat er heel veel mee gedaan kan worden. "Wij zelf gebruiken dit soort verlichting in opgemaakte mandjes. Erg praktisch omdat je ze overal neer kan zetten". Wie, bijvoorbeeld uit oogpunt van veiligheid, geen echte kaarsen wil gebruiken kan kiezen voor kaarsen die voorzien zijn van een led-lampje en een bewegend vlammetje en zelfs leverbaar met afstandsbediening en timer. Wel goed kijken want ze zijn bedrieglijk echt.

DINSDAG 3 DECEMBER LUNCHEN BIJ DE PAREL –LEIMUIDERBRUG

Vele gasten weten Grand Café De Parel inmiddels goed te vinden. “Een goed bewaard geheim vlakbij Schiphol” is een uitspraak die wij regelmatig van hen te horen krijgen. Dit klopt ook wel, zeker als je je bedenkt dat ons restaurant zich op slechts 10 minuten rijden van luchthaven Schiphol bevindt. Echt een plek om even te ontsnappen aan alle hectiek.

Kosten: € 5,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek Abcoude: 11.00 uur

Verwachte thuiskomst: 17.00 uur

H en A mode in de Angstelborgh bij Tympaan-De Baat

Op vrijdag 29 november geeft H en A mode weer een modepresentatie in de Angstelborgh, Dorpszicht 22 in Abcoude.

Van 10.00 tot 12.00 uur zijn zij aanwezig met hun veelzijdige kledij voor senioren. Er is zeer deskundig personeel aanwezig die u kan adviseren. Er worden kledingrekken opgesteld in de grote zaal dus u kunt in alle rust shoppen, de kwaliteit voelen en passen voor de passpiegel. En dat alles ook nog onder het genot van een kopje koffie!

Kortom: Waarom zou u de stad nog in gaan als alles voorhanden is in de Angstelborgh.

Happy ouder

Voor senioren uit Abcoude. (Geschreven door Elly van Es).

“Als vrijwilligster bij Tympaan-De Baat valt het mij op dat er op zondagmiddag verreweg  het meest gebruik gemaakt wordt van de activiteiten in de Angstelborgh door direct omwonenden.”   

Door de media wordt op het ogenblik veel aandacht geschonken aan mantelzorgers en senioren, die zich weleens eenzaam voelen door verlies van partner, familie of vrienden. Het zou gezellig kunnen zijn voor deze doelgroep om in contact te komen met gelijkgestemden.

Yoga Zang dinsdagochtenden bij Tympaan-De Baat

Start vanaf 8 oktober elke dinsdagochtend van 9.45-10.45 uur. Adres: Angstelborgh, Dorpszicht 22 Abcoude. Yoga zang verbindt je met jezelf en met anderen. Het geeft vreugde en energie.

Dit betreft een open inloop, er zijn geen kosten aan verbonden. Iedereen is van harte welkom en iedereen kan zingen.

Mijn naam is Vera Dekker, ik ben vrijwilliger bij Tympaan-De Baat in Abcoude, ik heb  lang in andere culturen gewoond, met veel nieuwe klanken en muziek om me heen.

Ommekaar, praatgroep voor mensen met de diagnose kanker

Ommekaar is een plek voor mensen die te maken hebben gekregen met

de diagnose kanker. Wanneer je met kanker geconfronteerd wordt krijg je te maken met veel onzekerheden, verdriet en vragen. Contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt kan je helpen.  Bijvoorbeeld bij het verwerken van indrukken en gevoelens die je ervaart in je ziekteproces. Zaken die vaak alleen iemand die ook kanker heeft (of heeft gehad) begrijpt. 

Pagina's

Uitgelicht

Wat fijn dat u interesse heeft om als trainer voor het programma Samen Dementievriendelijk aan de... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat