Abcoude

De week van de Ontmoeting: Gratis klassiek huiskamerconcert in de Angstelborgh

In het kader van “De week van de ontmoeting” ia er op donderdagmiddag 29 september van 14.00 tot 16.00 uur een gratis klassiek huiskameroptreden in de Angstelborgh, Dorpszicht 22, 1391 LX Abcoude.
Komt u ook luisteren? Aanmelden hoeft niet maar er is slechts een beperkt aantal stoelen in de zaal, dus wees er snel bij want vol is helaas echt vol.

Het combo dat dit optreden verzorgd is onderdeel van Educatie-commissie van het USConcert.

VRIJDAG 30 SEPTMBER ANNA HAEN

Bij buitenlocatie Anna Haen geloven ze in puur en lokaal eten & drinken. En zo staan ze ook bekend. Ze werken samen met boeren en leveranciers uit de buurt die loei-verse yoghurt, de romigste kazen, kakelverse eieren en smaakvolle groenten en fruit leveren. En dat proef je!

Kosten : € 6,00 voor vervoer, exclusief consumpties

Vertrek : vanaf 11:00 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst : rond 15:00 uur

Donderdag 15 SEPTEMBER FLORIADE EXPO, ALMERE

Op deze wereldtuinbouwtentoonstelling ontdek je oplossingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. In het ruim 60-hectare grote Floriade-park valt veel te ontdekken. Wandel je eigen route, sluit aan bij een rondleiding of volg één van de routes die Floriade aanbiedt. Ouderwetse gezelligheid tijdens de lunch bij de Urban stage met Djembe band Zamana. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, dus mis het niet!

De toegang tot de Floriade is € 35,00

MAANDAG 5 SEPTEMBER BOSMOBIEL

Met de bosmobiel wordt een “rijdende boswandeling” gemaakt door het Amsterdamse Bos. Er zijn 2 Bosmobielen beschikbaar dus genoeg plek. Het enige wat u hoeft te doen is instappen! Tussendoor pauzeren we om ergens een kopje koffie of thee te drinken. Opgelet: bij wat minder weer raden wij u aan om zich warm te kleden

Kosten: € 14,00 voor vervoer en Bosmobiel, exclusief consumpties.

Vertrek: vanaf 11.30 u. kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst: rond 17:00 u.

DONDERDAG 1 SEPTEMBER PANNENKOEKEN ETEN IN LAGE VUURSCHE

Vandaag gaan we pannenkoeken eten in het mooie en sfeervolle dorp Lage Vuursche. Wij gaan eten bij De Vuursche Boer omdat dit restaurant als het beste pannenkoekenhuis van Nederland wordt genoemd. Hun Bij goed weer kunnen we ook nog even ‘de benen strekken’ in de prachtige omgeving. Op de weg ernaartoe stoppen we voor een kopje koffie of thee.

Kosten: € 17,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek: vanaf 09.30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst: rond 16.00 uur

Open Eettafel in Abcoude

Elke dinsdag (van september t/m mei) ben je welkom bij de Open Eettafels. Ouderen uit Abcoude en Baambrugge kunnen in een gezellige omgeving gezamenlijk een maaltijd genieten. Aanvang 18.00 uur, kosten € 9,25 per persoon.

Je kunt je 3 dagen voor de eettafel datum aanmelden bij het Servicepunt bereikbaar op:maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur via 0297-230 280.
Annuleren kan alleen tot 3 dagen vóór aanvang van de eettafel.

Men dient voor de sluitingsdatum te betalen.

DINSDAG 19 JULI: FLORIADE EXPO, ALMERE

Op deze wereldtuinbouwtentoonstelling ontdek je oplossingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. In het ruim 60-hectare grote Floriade-park valt veel te ontdekken.

Wandel je eigen route, sluit aan bij een rondleiding of volg één van de routes die Floriade aanbiedt.

Ouderwetse gezelligheid tijdens de lunch bij de Urban stage met Djembe band Zamana. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, dus mis het niet!

Dementie Trefpunt Abcoude

Bij het Dementie Trefpunt kunt u zonder afspraak inlopen. U kunt ervaringen uitwisselen met een andere mantelzorger onder het genot van een kopje koffie of thee. Natuurlijk met inachtneming van de anderhalve meter afstand. U kunt er ook terecht met al uw vragen over geheugenproblemen of dementie. Een casemanager dementie of een medewerker van Tympaan–De Baat en een vrijwilliger van het Alzheimer Café staan voor u klaar. Door de coronamaatregelen vinden al maanden geen Alzheimer Cafés plaats. Hoe begrijpelijk ook, voor inwoners met dementie en mantelzorgers is dat erg vervelend.

Pagina's

Uitgelicht

Vorige week, dinsdag 20 september, zijn verschillende organisaties bij elkaar gekomen om de... Lees verder
Op 29 september komt 1330 naar de Ronde Venen! Er vinden 2 groepsdialogen plaats waar iedereen van... Lees verder