Welzijn op Recept

Heb je last van lichamelijke klachten, somberheid, stress of angstklachten als gevolg van bijvoorbeeld ingrijpende gebeurtenissen in je leven, relatieproblemen of een zieke partner? Heeft jouw hulpverlener geconstateerd dat medische- of psychologische behandeling niet noodzakelijk is om jouw energie en balans te herstellen, jouw gezondheid te vergroten?  Wil je je klachten zelf te boven komen, zonder medicijnen, maar heb je moeite om de eerste stap te zetten? Kun je daarbij een steuntje in de rug gebruiken? Dan is de aanpak Welzijn op Recept mogelijk iets voor jou!

Wat is Welzijn op Recept?

Welzijn op Recept is een gerichte doorverwijzing van een hulpverlener naar een zogenaamd ‘welzijnsarrangement’ bij Tympaan-De Baat. De welzijnsarrangementen bij Tympaan-De Baat bestaan uit activiteiten die jouw gevoel van welbevinden kan verhogen doordat zij gebaseerd zijn op zes  ‘Principes van Duurzaam Geluk’: positief en optimistisch denken, zingeving, bewust leven en genieten, interactie met anderen, gezonde leefstijl en geluk delen. Voorbeelden van activiteiten zijn: creatieve activiteiten, samen eten, sporten en bewegen, vrijwilligerswerk of een combinatie hiervan.

Hoe werkt Welzijn op Recept?

Met Welzijn op Recept geef je je eigen welzijn een krachtige impuls door samen met een vrijwillige welzijnscoach een activiteit te zoeken die bij je past. De welzijnscoach helpt jou om antwoorden te vinden op vragen als: Wat vind ik leuk om te doen? Waar krijg ik energie van? Welke kwaliteiten en mogelijkheden heb ik? En wat heb ik nodig? Vanuit deze bevindingen draagt de welzijnscoach ideeën aan voor activiteiten. Dit kunnen activiteiten zijn waar je bij aansluit als deelnemer of activiteiten waar je aan bijdraagt als vrijwilliger. Er zijn volop mogelijkheden in De Ronde Venen. De keuze is aan jou! Heb je je keuze gemaakt? Dan maak je samen met de welzijnscoach concrete afspraken over de te zetten stappen. De welzijnscoach is er voor jou en zet zich vol enthousiasme in om jou te bewegen richting jouw gekozen activiteit.

Zijn er kosten verbonden aan Welzijn op Recept?

Er zijn geen kosten verbonden aan het deelnemen aan Welzijn op Recept.

Informatie en aanmelding

Servicepunt

Website: www.servicepuntderondevenen.nl
Telefoon: 0297-587 600
E-mail: info@servicepuntderondevenen.nl

Tympaan-De Baat

www.tympaan-debaat.nl
Telefoon: 0297-230 280
E-mail: welzijnoprecept@stdb.nl   

Spreekt de aanpak Welzijn op Recept jou aan? Praat er eens met jouw hulpverlener over. Die kan jou verder op weg helpen.