Landelijke Opschoondag

Samen zwerfafval opruimen is een leuke manier om je omgeving schoon te maken. Iedereen kan helpen zwerfafval tegen te gaan. Samen maken we Nederland schoon. Elk jaar is er in maart de landelijke opschoondag, waar landelijk promotie aan gegeven wordt. Je hoeft natuulijk niet te wachten op de landelijke dag. Elke dag ligt er helaas wel zwerfafval. Maar waar begin je? En hoe krijg je anderen zover dat ze ook meedoen? Wij helpen je op weg met een stappenplan vol handige tips en trucs.

Samen iets bereiken

Samen zwerfafval opruimen zorgt voor meer saamhorigheid in de buurt. Tussen bewoners onderling en andere betrokkenen zoals winkeliers en beheerders.
 

Positief imago

Een Opschoonactie heeft een positief effect op de buurt. Als je samen werkt aan een schone buurt wordt deze aantrekkelijker om in te wonen.
 

Zo organiseer je een opschoonactie

Op de website van Nederlandschoon staat een stappenplan met Tips & Tricks die je kunnen helpen bij het de voorbereiden van een opruimactie. 

Materiaal voor je opruimactie

Zorg voor materiaal om het zwerfafval op te ruimen. Deze zaken kunnen centraal geregeld worden of iedereen kan zelf iets meenemen. Materialen zijn vaak op te vragen bij de gemeente

De Ronde Venen. Je kunt ook materialen via de WEBSHOP  bestellen van Supporter van Schoon , dit kan gratis als een activiteit is aangemeld op de website.

Word supporter van schoon

Zie jij ook het belang van een schone leefomgeving zonder zwerfafval? Doe jij met liefde wat extra’s voor jouw buurt? Dan ben jij stiekem al een Supporter van Schoon! Samen staan we sterker. Met jou erbij kunnen we een nog groter verschil maken. Een schone buurt zonder zwerfafval geeft een gelukkig gevoel. Meld je aan en WORD SUPPORTER VAN SCHOON. 

Hulp nodig bij Opschoon-initiatieven?

Opbouwwerkers helpen graag met het uitwerken van ideeën. Het opbouwwerk werkt samen met het NME-centrum De Woudreus voor lokale ondersteuning opschoondag. Contact met het NME: nmederondevenen@odru.nl. Meer over het NME op www.dewoudreus.nl.

Websites

Deze website kunnen je helpen bij je opruimactie