Geslaagde tapas-avond in het Regenboogcafé

De bezoekers van het Regenboogcafé in café Kaatje in Amstelhoek, georganiseerd door de coördinatoren van ‘Samen voor Iedereen’, genoten afgelopen donderdag van een heerlijke tapas op het terras. Daarna ging het feest binnen verder tot in de late uurtjes. Ter ere van de Pride-maand is deze donderdag door de bezoekers benoemd tot roze donderdag. Om deze bijzondere dag te vieren, kregen zij tapas aangeboden.

Het Regenboogcafé is een maandelijks evenement op donderdagavond waar zowel vaste bezoekers als nieuwe gezichten samenkomen. Deze bijeenkomsten hebben geleid tot het ontstaan van een hechte gemeenschap. Bezoekers blijven niet alleen in contact via de app, maar spreken ook buiten het café regelmatig met elkaar af.

De gemeente De Ronde Venen werkt samen met Tympaan De Baat aan een inclusieproject dat streeft naar een samenleving waarin iedereen, en in het bijzonder de LHBTQIA+ gemeenschap, wordt geaccepteerd. De coördinatoren van dit project komen regelmatig bij elkaar en organiseren evenementen voor zowel volwassenen als LHBTQIA+ jongeren. Er is tevens intensief contact met COC Midden Nederland, een organisatie die zich inzet voor de belangen van alle leden van de LHBTQIA+ gemeenschap en Discriminatie.nl waar slachtoffers van discriminatie terecht kunnen om melding te maken en voor ondersteuning. Hoewel er nog een lange weg te gaan is, blijven we gezamenlijk streven naar een veilige en toegankelijke samenleving voor iedereen.