Doen! Hart voor Ouderen

Doen! Hart voor Ouderen is een groep leuke en enthousiaste vrijwilligers van Tympaan De Baat die voor alle ouderen in De Ronde Venen klaarstaat met verschillende activiteiten.

Spelletjesmiddag

Elke tweede woensdag van de maand organiseren zij een gezellige spelletjesmiddag in het EHBO-gebouw in het Zwanenpark, Vinkeveen. Van 14:00 tot 16:30 uur kunt u anderen ontmoeten en samen spelletjes spelen. Deze middagen zijn perfect voor wie houdt van een potje kaarten, bordspellen of gewoon een gezellige babbel.

Telefooncirkel

Daarnaast hebben ze een fantastische telefooncirkel opgezet. Zeven dagen per week start een vrijwilliger om 8.15 uur de cirkel en belt de eerste deelnemer. Deze deelnemer belt vervolgens de volgende. En zo gaat het door totdat de laatste deelnemer de vrijwilliger weer terugbelt. Zo is de cirkel rond! Dagelijks even gezellig contact en een veilig gevoel voor iedereen.

Huisbezoeken

Vrijwilligers van Doen! Hart voor Ouderen leggen ook huisbezoeken af. In dit huisbezoek wordt besproken welke activiteiten je graag wil ondernemen met de vrijwilliger waaraan je gekoppeld wordt. Een gezellig gesprekje, een spelletje of een wandelingetje maken, het kan allemaal.

Handwerkgroep

Tevens is er een handwerkgroep in De Kom. Elke donderdag van 9.30 tot 11.30 uur wordt er onder het genot van kopjes koffie en thee altijd erg gezellig gehandwerkt. Soms is er een extra activiteit, zoals een lunch of een bingo. De handwerkochtenden vinden plaats in de recreatieruimte van ‘De Kom’ aan het Mw. Van Wieringenplein in Mijdrecht.

Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen! Voor meer informatie over de openingstijden van de buurtkamers en om deel te nemen aan activiteiten, kun je terecht op de website www.tympaan-debaat.nl/activiteitenkalender of een mail sturen naar opbouwwerk@stdb.nl.