Rollatorspreekuur

Jaarlijks worden naar schatting 1.600 senioren van 55 jaar of ouder behandeld op een Spoedeisende Hulp afdeling van een ziekenhuis na een privé-ongeval waarbij een rollator betrokken is geweest. Tijdens het rollatorspreekuur van Tympaan-De Baat kun je gratis een ‘APK-keuring’ laten doen voor jouw rollator. Het doel van deze dienst is een bijdrage te leveren aan jouw veiligheid. Veilig lopen met een goede rollator is heel belangrijk. Veel ongelukken met rollators kunnen namelijk voorkomen worden door bijvoorbeeld de remmen goed af te stellen en jouw rollator op juiste hoogte af te stellen.

Tijdens de APK wordt altijd gekeken naar:

  • Slecht werkende remmen. Deze zijn erg gevaarlijk en zorgen voor veel ongelukken met rollators (niet alleen bij het lopen, maar ook bij het zitten). De remmen worden voor je gecontroleerd en eventueel bijgesteld.

  • Loszittende kabels: het vastzetten van de kabels is belangrijk om het knikken hiervan te voorkomen en om niet te blijven hangen aan dingen waar men langsloopt.

  • De hoogte van jouw rollator. Een goede houding is erg belangrijk.

  • Niet goedlopende of draaiende wielen worden bijgesteld of indien nodig vervangen.

  • Loszittende handvatten. Wanneer de handvatten los zitten is dat erg gevaarlijk. De handvatten mogen ook niet gedraaid kunnen worden.

Alle hulp die wordt geboden tijdens het spreekuur is gratis behalve als er nieuw materiaal moet worden gebruikt dan dient de kostprijs te worden vergoed. Het rollatorspreekuur is er elke maand op verschillende locaties in De Ronde Venen. 

Een huisbezoek van een van onze vrijwilligers is ook mogelijk. Hiervoor wordt een vergoeding van € 5,00 in rekening gebracht (excl. gebruikte materialen)  Als de reparatie niet mogelijk is of te duur wordt dan bieden wij de mogelijkheid tijdelijk een rollator te lenen c.q. huren tot er een andere beschikbaar is. Adviezen zijn altijd gratis.    

Klik hier voor het de agenda van het rollatorspreekuur

Ben je niet in de gelegenheid om naar het spreekuur te komen en heb je wel hulp nodig, dan kun je contact opnemen met Annemarie Keja..