Budgetcoach
Je kunt er soms wakker van liggen. Omdat je bang bent dat je binnenkort niet aan je maandelijkse betalingen kunt voldoen. Of omdat de schulden je boven het hoofd zijn gegroeid. Je bent zeker niet de enige met financiële problemen. Maar je ziet zelf even geen uitweg. Dan is voor jou begeleiding door een budgetcoach wellicht een oplossing.
Wat is een budgetcoach?
Een budgetcoach is een getrainde vrijwilliger. Tympaan-De Baat begeleidt deze vrijwilligers en koppelt de budgetcoaches aan mensen die te maken hebben met schulden of die gebaat zijn bij schuldpreventie. Als er sprake is van professionele schuldhulpverlening, begeleidt de budgetcoach de hulpvrager tijdens en na dit proces. Zo voorkomt de budgetcoach samen met jou dat je weer terugvalt.
Wat kun je verwachten van een budgetcoach?
- Discretie en geheimhouding;
- Intensieve begeleiding (bij aanvang wekelijks);
- Iemand die geduld heeft en zich aan jouw tempo aanpast;
- De budgetcoach kan met jou samen de post openen, samen met jou afspraken met schuldeisers maken, budgetoverzichten maken of jou bijstaan bij gesprekken met schuldhulpverlening;
- Je kunt desgewenst tussentijds een beroep doen op de coördinator.
Wat wordt van je verwacht?
- Je neemt zelf verantwoordelijkheid voor jouw situatie. De budgetcoach ondersteunt je en neemt jouw probleem niet over.
- Afspraken nakomen. Aan de start van het traject maak je met de budgetcoach een aantal afspraken. Het is belangrijk dat je deze afspraken nakomt.
- Tijd investeren. Zeker in het begin worden wekelijks gesprekken gevoerd. Daarnaast zal de budgetcoach je vragen een aantal opdrachten uit te voeren.
Wil je je aanmelden of heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.
Budgetcoach, iets voor jou?
Administratieve ondersteuning geven zoals bij het meehelpen met ordenen van geldzaken, het betalen van rekeningen of iemand leren om te gaan met geld. Is dat iets voor jou? Als budgetcoach versterk je het nemen van verantwoordelijkheid van degene die hulp vraagt. Daarnaast signaleert je problemen. Als het nodig is brengt je de hulpvrager in contact met de professionele hulpverlening en officiële instanties. Bijvoorbeeld woningcorporaties of de gemeente.
Wat moet een budgetcoach in huis hebben?
Ben je:
- een aantal uren in de maand beschikbaar voor minimaal een jaar;
- betrokken bij de doelgroep, zonder vooroordelen;
- in staat om iemand te stimuleren en motiveren;
- in staat om om te gaan met teleurstellingen en onvoorspelbaar gedrag?
En beschik je over:
- inlevingsvermogen en incasseringsvermogen;
- enige kennis van het op orde brengen van financiën;
- oog voor immateriële en materiële problemen;
- kennis van Excel is een pré;
- en kun je een VOG (Verklaring omtrent gedrag) overleggen?
Dan willen wij graag het gesprek met je aangaan!
