Taalhuis en taalkamer

Het Taalhuis

Geletterdheid is van belang om deel te kunnen nemen aan de samenleving. Het Taalhuis draagt bij aan het vergroten van zelfredzaamheid. Voor eenieder is er een passend aanbod.

Iedereen die beter Nederlands wil leren lezen, spreken en/of schrijven kan zich melden bij het Taalhuis via taalhuis@stdb.nl. Veel taalcoaches staan klaar, ondersteund met kennis en methodes om met een taalleerder aan de slag te gaan. Lessen zijn te volgen in groepsverband of in een 1 op 1 situatie, op verschillende locaties. Niet bij mensen thuis maar veelal in de bibliotheek. Overdag en ook ’s avonds. Deze lessen zijn gratis. Voor meer informatie kun je bij het Servicepunt binnenlopen of bellen met 0297- 587600 of via de bibliotheek AVV, tijdens openingstijden.

 

De Taalkamer

In de Taalkamer kun je mensen ontmoeten, samen koffie en thee drinken, met elkaar praten en naar elkaar luisteren. Het is een laagdrempelige, fijne en gezellige plek om te oefenen met Nederlands spreken en luisteren. Het is geen les of school. Soms is er een gesprek naar aanleiding van een onderwerp, bijvoorbeeld een gebeurtenis uit het nieuws of een feestdag. Ook komt er wel eens iemand iets vertellen. Je kunt gewoon binnenlopen, je hoeft je niet aan te melden en het is gratis.

Taalkamers zijn er op twee locaties:

Buurtkamer Wilnis, achter de Willisstee
Maandag van 10:00 tot 12:00 uur

Het Raakvlak, bibliotheek in Mijdrecht
Donderdag van 19:00 tot 20:30 uur