Word nu ‘maatje’ van een inwoner uit De Ronde Venen

Knaagt er bij jou ook soms het gevoel:
Ik wil wel iets doen voor een ander maar weet niet voor wie?

Word dan nu een ‘maatje’ van een inwoner uit De Ronde Venen.

Aan de hand van overeenkomstige interesses koppelt de coördinator van Tympaan-De Baat een maatjesvrijwilliger aan een inwoner van De Ronde Venen die even een steuntje in de rug kan gebruiken. Dit kan komen door bepaalde omstandigheden, gebeurtenissen of wegvallen van sociale contacten. Deze mensen hebben behoefte aan iemand die speciaal voor hen komt, een luisterend oor biedt en hen op nieuwe ideeën brengt!

Een ‘maatjescontact’ heeft als belangrijk uitgangspunt dat beide partijen plezier hebben en samen ontspannende, alledaagse activiteiten ondernemen. Voorbeelden zijn: wandelen of fietsen, bezoeken van een activiteit in de buurt of ergens iets gaan drinken. De hulpvrager en de vrijwilliger gaan eerst een proefperiode aan, waarin zij driemaal afspreken. Pas als dat contact goed voelt, gaan ze het maatjescontact aan voor een periode van één jaar. Tussendoor wordt contact gehouden over hoe het maatjescontact verloopt.

Bij een vrijwillig maatje staan menselijke kwaliteiten centraal zoals warmte, tijd, nabijheid, respect, humor en begrip. Het maatje treedt de ander tegemoet als een gelijkwaardig persoon, waarbij persoonlijk contact voorop staat.

Overweegt u om maatje te worden of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met: Charita Zaal, projectcoördinator van Tympaan-De Baat: 0297-230 280/[email protected].

Tweets van @tympaandebaat