Verhaal vertel avonden in december (voor alle leeftijden)

Op drie dinsdagavonden in december gaan we verhaal vertel avonden organiseren in het kleine zaaltje van de Angstelborgh Dorpszicht 22 in Abcoude.
Elke avond start om 20.00 uur en heeft een bepaald thema. Dit zijn de thema’s:  6 december Eten, 13 december Licht en 20 december Familie. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis

Bent u een goede verhalen verteller?
Dan kunt u zich aanmelden voor een van de data (mits er nog plek is uiteraard). Meld je aan bij Annemarie Keja via mail  a.keja@stdb.nl of telefonisch 0294-284824 (wo, do en vrijdag) en geef meteen heel kort weer waar je verhaaltje over gaat en wie u bent, dat is handig bij de introductie naar je publiek.

Wat is er nu gezelliger in december dan lekker warm bij elkaar zitten in een klein huiselijk ingericht zaaltje, met kaarsjes op tafel en liefst nog een tapijtje zoals vroeger in het plaatselijke café en dan alleen maar te luisteren naar waar gebeurde verhalen?
Niks is gezelliger denken wij, dus dat gaan we doen! 
Iedere verteller krijgt maximaal 10 minuten om het verhaal met kop en staart te vertellen en voor te dragen. Het verhaal moet dus echt binnen 10 minuten verteld zijn, anders wordt het afgekapt door het alarm van een eierwekker. Per avond zijn er maximaal 4 vertellers, die alle vier even veel tijd willen besteden aan hun verhaal vandaar dat we wel streng moeten zijn. Als verhalenverteller is het dus raadzaam om eerst thuis even te oefenen van tevoren.

Wat is een Thema avond ?
De thema’s mogen in de breedste zin van het woord gebruikt worden, bijvoorbeeld het thema ‘ Licht’ kan het licht in je hart zijn, maar ook gewoon een lamp of een ‘licht’ puntje’ het maakt niet uit, als er maar een bepaalt soort licht’ in het verhaal voorkomt. 
Het leukste is het als het een waar verhaal is uit eigen leven gegrepen. In ieder geval geen reeds bestaande verhalen van iemand anders.

Vrijwilliger worden bij de verhalen vertel avond
Wij zijn tevens op zoek naar vrijwilliger(s) die willen helpen/assisteren om deze avond een succes te maken. Is dat nou precies wat je leuk lijkt (ook als je slechts een keertje wilt proberen) neem dan ook contact op  met Annemarie Keja. Via mail  a.keja@stdb.nl of telefonisch 0294 284824 (wo, do en vrijdag).

De verhalen vertel avond is een pilot bij Tympaan-De Baat in Abcoude, we weten niet of het aan gaat slaan. Als dat wel zo is willen we er ook in 2023 mee door gaan. Ideeën? Tips? Aanvullingen? We horen het graag.

Einddatum website: 
dinsdag, november 29, 2022

Uitgelicht

Op zaterdag 19 november a.s. organiseren wij weer van een rommelmarkt/hobbymarkt in... Lees verder
Gratis voorstelling voor mantelzorgers: Theatervoorstelling “De Mantelzorgmonologen” Maandag 14... Lees verder