Taalhuis De Ronde Venen zoekt vrijwilligers!

Als je je in het buitenland vestigt dan is het belangrijk dat je de taal leert spreken, lezen en schrijven. Dan kun je bijvoorbeeld contact maken met je buren, je kunt vrienden maken, je kunt praten met de leerkracht van je kinderen en je hebt betere kansen op de arbeidsmarkt. Kortom, voor een anderstalige die hier komt wonen, is Nederlands leren een must! Of ben je in Nederland geboren en ben je onzeker over je eigen lees- of schrijfvaardigheid? Is het vroeger even anders gelopen op school door bijvoorbeeld ziekte thuis? Zomaar twee voorbeelden van “taalvragers” die het Taalhuis binnen krijgt. Taalhuis koppelt deze “taalvragers” aan vrijwilligers.

Hoe mooi is het dat jij als taalvrijwilliger deze mensen verder kan helpen met het verwerven en/of verbeteren van de Nederlandse taal?  Het Taalhuis is nu heel hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Je hebt hiervoor geen onderwijskundige achtergrond nodig, wij vragen wel om affiniteit met taal, begrip, geduld en inlevingsvermogen. Je wordt uitgerust met methodes en geïnstrueerd op de taak en dat betekent dat je per week slechts twee uur voor iemand het verschil kan maken.

Taalcafé

Het is belangrijk voor anderstaligen dat zij veel kunnen oefenen met spreken, daarvoor start Taalhuis een Taalcafé op de woensdagochtend van 10.00–12.00 uur in de bibliotheek in Mijdrecht. Heb jij elke woensdag 2 uurtjes de tijd om je hiervoor als taalvrijwilliger in te zetten, meld je dan aan!

Neem contact op met Claudia of Nici, vrijwilligerscoördinatoren van Taalhuis De Ronde Venen via Taalhuisdrv@stdb.nl dan maken we gauw een afspraak om jouw wensen en mogelijkheden ten aanzien van dit vrijwilligerswerk te bespreken.

Einddatum website: 
maandag, mei 23, 2022

Uitgelicht

In De Ronde Venen gaan we sporten met jonge mantelzorgers (leeftijd 8-13 jaar), zie bijgevoegde... Lees verder
Woensdag 29 juni a.s. organiseert Dementiezorg De Ronde Venen een bijeenkomst van 19.30 tot 21.30... Lees verder