Rollatorspreekuur Abcoude en Baambrugge

De vrijwilligers van het rollatorspreekuur toeren maandelijks door De Ronde Venen om ervoor te zorgen dat u veilig (blijft) lopen met uw rollator. Aanstaande vrijdag 5 oktober (Abcoude) en dinsdag 9 oktober (Baambrugge) kunt u weer vrijblijvend langskomen voor een ‘APK’.

Wat is een rollatorspreekuur?
Tijdens het rollatorspreekuur van Tympaan-De Baat kunt u gratis een ‘APK-keuring’ laten doen voor uw rollator. Het doel van deze dienst is een bijdrage te leveren aan uw veiligheid. Veilig lopen met een goede rollator is heel belangrijk. Veel ongelukken met rollators kunnen namelijk voorkomen worden door bijvoorbeeld de remmen goed af te stellen en uw rollator op juiste hoogte af te stellen

Wat gebeurt er tijdens een Rollatorspreekuur?

Tijdens het spreekuur krijgt uw rollator een zogenaamde APK. Hierbij wordt altijd gekeken naar:

  • Slecht werkende remmen. Deze zijn erg gevaarlijk en zorgen voor veel ongelukken met rollators (niet alleen bij het lopen, maar ook bij het zitten). De remmen worden voor u gecontroleerd en eventueel bijgesteld

  • Loszittende kabels: het vastzetten van de kabels is belangrijk om het knikken hiervan te voorkomen en om niet te blijven hangen aan dingen waar men langsloopt.

  • De hoogte van uw rollator. Een goede houding is erg belangrijk.

  • Niet goedlopende of draaiende wielen worden bijgesteld of indien nodig vervangen.

  • Loszittende handvatten. Wanneer de handvatten los zitten is dat erg gevaarlijk. De handvatten mogen ook niet gedraaid kunnen worden.

Wanneer en waar is het spreekuur?

Het rollatorspreekuur is aanstaande vrijdagochtend 5 oktober. U kunt tussen 10:00 en 11:00 uur langskomen in de Angstelborgh in Abcoude en op dinsdagochtend 9 oktober kunt u tussen 10:00 en 11:00 uur terecht met uw rollator in Baambrugge (Dorpshuis De Vijf Bogen). Voor een compleet overzicht zie onze website: www.stdb.nl en zoek op Rollatorspreekuur.

Wat zijn de kosten?
Alle hulp die wordt geboden tijdens het spreekuur is gratis behalve als er nieuw materiaal moet worden gebruikt, dan dient de kostprijs te worden vergoed. Dit gebeurt uiteraard in overleg met u.

https://www.tympaan-debaat.nl/bij-mijn-veiligheid/pagina/rollatorspreekuur

Uitgelicht

Repair Café Mijdrecht maakt uw of uw kind’s fietslamp (of laat uw fietsverlichting nakijken in het... Lees verder
Op 19 juli jl. was het dan zover, na 1,5 jaar was het levensverhaal van Jan Zeldenrijk in boekvorm... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat