Nog plaatsen vrij bij gratis opfriscursus verkeersregels

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden, wegmarkeringen en bijvoorbeeld voorrangsregels: wist u dat veertig procent van de verkeersregels in de afgelopen vijftien jaar is aangepast? Het is voor iedere weggebruiker belangrijk de veranderingen in de verkeersregels bij te houden. 

Op initiatief van Tympaan-De Baat en Veilig Verkeer Nederland kunt u uw verkeerskennis opfrissen. Tijdens deze gratis theorietraining voor 60 plussers praat een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland  u bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Zoals de turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. In de 2 sessies hoort u alles over de huidige verkeersregels. Uiteraard is er ruimte voor vragen.

Na afloop van de eerste sessie bestaat de mogelijkheid om een individuele praktijkles met een rijschool aan te vragen. Deze cursus is bedoeld voor 60 plussers en is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Utrecht. Deelname is gratis, wel wordt verwacht dat u beide dagdelen komt.

De training vindt plaats op 24 september en 15 oktober in het gemeentehuis van 10:00 uur tot 12:00 uur. De bijeenkomst heeft een informatief karakter en het is dus geen examen. Deelname aan de theoriecursus is gratis. De kosten voor de eventuele praktijkles zijn voor eigen rekening en is uiteraard niet verplicht.

Er is plaats voor 35 deelnemers. Inschrijven voor deze training kan bij Tympaan-De Baat, via e-mail [email protected] en telefonisch op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur via telefoonnummer (0297) 760 260. Na aanmelding wordt een bevestiging van deelname toegestuurd, dat tevens dient als toegangsbewijs.

Uitgelicht

Uitnodiging De Ronde Venen heeft reden om trots te zijn. Binnenkort kunnen in heel Nederland... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat