Marije en Marleen maken hun handen vies voor Natuurspeelplekken

Marije ter Schiphorst en Marleen van de Kraats zijn 2 initiatiefnemers die zich inzetten voor natuurlijke speelelementen in het Speelwoud in Wilnis en het Haitsmapark in Mijdrecht. Zij zien dat spelen in de natuur belangrijk is voor kinderen. Naast dat het heel leuk en uitdagend is, geeft het kinderen een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Dat is belangrijk omdat kinderen de toekomst zijn.

In het Speelwoud is een betonnen speelring geplaats. Kinderen kunnen daar doorheen lopen en kruipen en als ze het lukt er op klimmen en afspringen. De ring is volledig gesponsord door Aquafix Milieu. Het plaatsen is deels gesponsord door Recreatie Centrum De Kromme Mijdrecht Van Yperen.

In het Haitsmaprk is een 4 meter lange wilgentunnel geplant. De wilgentunnel is  gemaakt van verse wilgentakken en biedt kinderen fantasie en levendigheid. De wilgentenen zijn gesponsord door de Gemeente De Ronde Venen.

Heb je ook leuke ideeën voor natuurlijke speelelementen en/of wil je Marije en Marleen meehelpen met het opzetten van natuurlijke speelelementen en activiteiten. Neem dan contact op met Annelies de Hoop, opbouwwerker bij Tympaan-De Baat, [email protected] – 06 86817762.

Uitgelicht

De Buurtkamer is een ontmoetingsruimte voor oudere bewoners uit de wijk of het dorp. Een gratis... Lees verder
ROLLATOR  SPREEKUUR   WOENSDAGMORGEN Tijd: van 10.00 – 11.00 uur Bent u niet in de gelegenheid om... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat