Kookpunt start in oktober

Voor inwoners met geheugenproblemen

Maandag 2 oktober start het Kookpunt in de Trekvogel in Mijdrecht (Karekiet 49) voor mensen met dementie en andere geheugenproblemen. Er zijn 6 bijeenkomsten op maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. Samen met vrijwilligers wordt er gekookt en gebakken. Na afloop krijgen de deelnemers een 3 gangen maaltijd mee voor zichzelf en de mantelzorger.

Het kookproject is onderdeel van Dementiezorg De Ronde Venen. Doel van het kookpunt is om mensen met geheugenproblemen in hun kracht zetten. We kijken naar hun talenten, naar wat zij wel kunnen. Hierdoor voelen zij zich nuttig en waardevol, en dit gevoel is extra belangrijk omdat het gevoel en emotieleven van mensen met dementie erop vooruitgaat. Door gebruik te maken van hun talenten blijft de aansluiting met de maatschappij behouden en kunnen zij langer zelfstandig blijven functioneren. 

Deelnemers van eerdere sessies van het kookproject waren erg enthousiast.

“We hebben een leuke groep waarmee we koken en bedenken samen de recepten die we gaan maken. Vooral de toetjes zijn heel lekker!”

Wilt u meer weten over het kookpunt of iemand aanmelden neem dan contact via mantelzorg@stdb.nl of bel 0297-230280 (vraag naar Ester of Tanja).
Zorgt u voor iemand met dementie of andere geheugen problemen en wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Dementiezorg De Ronde Venen schrijf u dan in als mantelzorger via www.mantelzorgderondevenen.nl.

 

 

Einddatum website: 
maandag, oktober 2, 2023

Uitgelicht

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Servicepunt & Tympaan-De Baat organiseert in samenwerking... Lees verder
Leuk dat je er bent! Van donderdag 28 september t/m woensdag 4 oktober is het de Week van de... Lees verder