Jongerenwerk verzorgt interactieve voorlichting

Afgelopen woensdag 31 oktober heeft het jongerenwerk van Tympaan-De Baat, in het kader van preventie en bewustwording, een interactieve voorlichting gegeven over alcohol, drugs en omgaan met groepsdruk aan groep 8 van OBS de Eendracht.

Deze voorlichtingen worden verzorgd door een team van drie professionals waaronder een ervaringsdeskundige. Vorig jaar zijn de voorlichtingen in een nieuw jasje gestoken waardoor het interactiever en leerzamer is voor de doelgroep. De voorlichtingen bevatten onder andere; quizvragen, filmmateriaal, proefjes en een rollenspel.

De voorlichtingen van het jongerenwerk van Tympaan-De Baat snijden actuele onderwerpen aan zoals; cyberpesten, social media, gameverslaving, groepsdruk, alcohol en drugs. Dit zijn thema’s waar kinderen vroeg of laat mee te maken kunnen krijgen. Uit ervaring blijkt dat de overgang van basisschool naar de middelbare school voor kinderen een spannende en grote stap is. Het jongerenwerk wilt kinderen weerbaar maken tegen groepsdruk en de verleidingen die een negatieve invloed hebben op het kind.

 

Uitgelicht

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden,... Lees verder
Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. ... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat