Geldzorgen hebben geen zomerstop

Het financieel café is iedere dinsdagochtend geopend van 9 uur-11 uur in de Kuyper, Kuyperlaan 50 Uithoorn. Een afspraak maken kan via info@uithoornvoorelkaar.nu of tel 0297-303044.

De zomer is voor velen een periode van onbezorgd genieten en afstand nemen van de dagelijkse routine. Helaas geldt momenteel voor 1 op de 3 huishoudens dat men moeite heeft rond te komen (Nibud, 15 juli 2022). De hoge energieprijzen en dure boodschappen hakken er voor veel mensen in.

Zoek tijdig hulp
Om grote problemen en hoge schulden te voorkomen raadt het Nibud aan om tijdig hulp te zoeken.

In Uithoorn kunnen inwoners terecht bij het financieel café van Uithoorn voor Elkaar of bij een budgetcoachvrijwilliger voor vragen en extra ondersteuning. Coördinator Danielle Franken merkt dat mensen gelukkig steeds vaker de weg weten te vinden en ook eerder aan de bel trekken als het gaat knellen.

Uitbreiding vrijwilligersteam
Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen is zij dringend op zoek naar versterking van het vrijwilligersteam. Taken zijn: het in kaart brengen van de financiële situatie van de hulpvrager, het ondersteunen in het maken van een verantwoord “huishoudboekje”, helpen bij het aanvragen van tegemoetkomingen, maken van bezwaarschriften, aanvragen van betalingsregelingen en het rapporteren van de voortgang aan de coördinator.

Wil jij jouw kennis, inzicht en vaardigheden inzetten om een ander weer op de rit te krijgen? Of wil je meer informatie over wat wij vrijwilligers te bieden hebben? Neem dan contact op met Danielle Franken, d.franken@stdb.nl of telefoonnummer 06-86876305. 
 

Einddatum website: 
woensdag, september 21, 2022

Uitgelicht

Vorige week, dinsdag 20 september, zijn verschillende organisaties bij elkaar gekomen om de... Lees verder
Op 29 september komt 1330 naar de Ronde Venen! Er vinden 2 groepsdialogen plaats waar iedereen van... Lees verder