De week van de Ontmoeting: Gratis klassiek huiskamerconcert in de Angstelborgh

In het kader van “De week van de ontmoeting” ia er op donderdagmiddag 29 september van 14.00 tot 16.00 uur een gratis klassiek huiskameroptreden in de Angstelborgh, Dorpszicht 22, 1391 LX Abcoude.

Komt u ook luisteren?

Aanmelden hoeft niet maar er is slechts een beperkt aantal stoelen in de zaal, dus wees er snel bij want vol is helaas echt vol.

Het combo dat dit optreden verzorgd is onderdeel van Educatie-commissie van het USConcert.

Het Utrechtsch Studenten Concert mag zich met haar 198-jarig bestaan het oudste symfonieorkest van Nederland noemen. In 1998 heeft het orkest hier zelfs een eervolle vermelding voor gekregen in het Guinness Book of Records. “Sinds de oprichting van het orkest is het niet alleen in ledenaantal gegroeid, maar is ook het niveau met sprongen vooruit gegaan”. aldus professor Van der Zwaan, voormalig rector magnificus van de Universiteit Utrecht. 

Het USConcert speelt altijd een gevarieerd repertoire. Er worden voornamelijk werken uit de laatromantische en vroegmoderne periode uitgevoerd

Op de lessenaars van het orkest staan regelmatig werken van componisten als Brahms, Bruckner, Rachmaninov, R. Strauss en Mahler te vinden, evenals hedendaagse en Nederlandse componisten.

 

Info bij Annemarie Keja (Sociaal cultureel werk van Tympaan-De Baat) Tel 0294-284824.

 

Einddatum website: 
woensdag, oktober 5, 2022

Uitgelicht

Vorige week, dinsdag 20 september, zijn verschillende organisaties bij elkaar gekomen om de... Lees verder
Op 29 september komt 1330 naar de Ronde Venen! Er vinden 2 groepsdialogen plaats waar iedereen van... Lees verder