Coronavirus, aanvullende informatie 8 mei 2020

Afgelopen woensdag werd, een week eerder dan verwacht, een persconferentie gehouden waaruit blijkt dat we de teugels iets kunnen laten vieren. Ook voor onze organisatie heeft dit consequenties, al kunnen we nog steeds niet al te veel. Dienst voor dienst zullen we de komende week nalopen, onder de loep nemen en uitzoeken wat er wel en wat er niet kan. Vrijwilligers zullen daar door hun eigen coördinator per groep van op de hoogte worden gebracht.  Eind volgende week ontvangt u dan ook een totaaloverzicht van mij.

Aanstaande maandag gaan ook de bibliotheken weer open. Veel van onze vrijwilligers maakten gebruik van deze locaties als ontmoetings- en oefenplek met hun maatjes. Voor hen is het belangrijk te weten dat dit nog niet kan. De openstelling is beperkt en nog niet voor ontmoeting. Zodra dit wel weer kan krijgen wij bericht van onze collega instellingen en brengen we u op de hoogte.

Het vele thuiszitten levert mooie initiatieven op (heeft u ook zo heerlijk mee gezongen dinsdag met Zing, Vecht, Huil, Bid, Werk en Bewonder?)  maar vergt ook veel van ons als buur. Er wordt dan ook dankbaar gebruik gemaakt van het telefonisch spreekuur van Buurtbemiddeling.  Vorige week heeft een aantal bemiddelaars een goede cursus online gedaan m.b.t. telefonisch bemiddelen en pendelen. Ook worden er 2 nieuwe bemiddelaars nu opgeleid en getraind, ook online.

Het Geldpunt gaat aanstaande maandag ook weer open. Wel alleen op afspraak. Afgelopen woensdag zijn de Servicepunten weer geopend,  maar ook daar wordt alleen op afspraak gewerkt. Omdat we nog niet op de Hoofdweg terecht kunnen werken we in Mijdrecht tijdelijk vanuit het pand aan de Trekvogel.

De maaltijdbezorgers brengen niet meer in tweetallen maar samen met hun partners de maaltijden rond en Jettie belt wekelijks alle gebruikers om de bestelling op te nemen. Heel veel ouderen vinden dit wekelijkse belletje van Jettie een geluk bij een ongeluk. J

Onze filmpjes hebben een plaats gekregen in het programma Nieuwsronde van RTV De Ronde Venen en daarmee komt onze organisatie nu dagelijks in beeld met twee mooie initiatieven.

Meer nieuws is er even niet deze week. Wij gaan aan de slag met onze puzzle…. Volgende week hoort u meer.

Geniet van de zon!

Met vriendelijke groet,
Mieke Telder

PS had u al op het project van Christiaan gestemd? Hij staat inmiddels bovenaan en dat willen we natuurlijk graag zo houden. Dus heeft u het nog niet gedaan? Het kan nog op wijinholland.nl

Uitgelicht

Het inloopspreekuur van het Geldpunt is vanaf maandag 22 juni weer geopend. Elke maandag van 13.30... Lees verder
We hebben meer tijd nodig om ANWB AutoMaatje landelijk weer opgang te krijgen. Ondanks alle... Lees verder