Coronavirus, aanvullende informatie 15 mei 2020

Stapje voor stapje worden de activiteiten weer opgestart. Alles natuurlijk onder het voorbehoud dat het blijft gaan met het virus zoals het nu gaat en dat er geen nieuwe maatregelen worden afgekondigd. En met de aanpassingen die nodig zijn om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM.

Ik geef hier een beperkt overzicht. Voor alle activiteiten geldt dat er pas gestart wordt na overleg tussen coördinator en vrijwilligers en na het maken van een plan van aanpak.

De Buurtkamers blijven nog even gesloten. De meeste ruimtes zijn te klein om goed met de 1,5 meter regel te werken. Wel gaat de Angstelborgh in Abcoude voorzichtig weer open. Zo is er koffiedrinken op woensdag tot en met zaterdagochtend, wel aangepast en voor een beperkt aantal mensen toegankelijk, hier geldt…zijn de stoelen op, dan is het maximum aantal bezoekers bereikt en kan er niemand meer aanschuiven. De Brein Actief groep start nog niet op maar de Blijf Actief groep wel. De groep is in twee delen gesplitst en de deelnemers maken gebruik van de grote zaal. Ook de Biljartgroep wordt in twee delen gesplitst. Bridge en Bingo moeten nog even wachten en ook alle eetactiviteiten blijven nog in de kast.
De balkongym is een groot succes en een goed alternatief voor de gymgroep, daar gaan we dus mee door. Er zijn zelf voorbereidingen in gang gezet om mee te doen op de landelijke dag op 29 mei, daarover hoort u later meer. De PlusBus rijdt nog steeds alleen voor de boodschappen en ook de maaltijdbezorging en personenalarmering gaan door op de manier waarop we dit de afgelopen weken hebben gedaan.

Ook blijven we doorgaan met het bellen van mensen die we kennen. Ook al wordt het allemaal wat losser en komt er meer ruimte, niet iedereen kan of durft weer naar buiten en zo contact te hebben met anderen, het bellen is en blijft super waardevol. Ook daarover zijn we aan het nadenken voor de periode na de Coronatijd.
Het Geldpunt en de Servicepunten blijven op afspraak geopend. Omdat we denken dat de maatregelen nog even duren hebben we mooie nieuwe schermen aangeschaft. We verwachten ze deze week.
Alle maatjes, of het nu gaat om taal,  sociale activiteiten, administratie of schulden hebben hun draai wel gevonden en werken op een aangepaste manier.

Met nog vijf dagen te gaan staat Christiaan Zijl ruim op kop wat betreft het aantal stemmen voor het huiswerkproject De Inhaalslag, we hopen met elkaar dat hij gaat winnen!

Volgende week donderdag is het Hemelvaart en ook de dag er na zijn we dicht op het Servicepunt na. Als er geen dringende zaken te melden zijn komt de eerstvolgende update pas over twee weken, ik wens u weer mooie dagen en vooral gezondheid toe.

Uitgelicht

Het inloopspreekuur van het Geldpunt is vanaf maandag 22 juni weer geopend. Elke maandag van 13.30... Lees verder
We hebben meer tijd nodig om ANWB AutoMaatje landelijk weer opgang te krijgen. Ondanks alle... Lees verder