Coronavirus, aanvullende informatie 1 mei 2020

We beginnen met goed nieuws deze keer.  De Servicepunten gaan weer een beetje open. Steeds meer mensen begonnen ons te missen en aan te lopen tegen praktische problemen. Per 6 mei zijn de Servicepunten dan op 3 locaties geopend. Wel uitsluitend op afspraak! Omdat we nog niet op de Hoofdweg terecht kunnen hebben de jongeren samen met de jongerenwerkers op onze locatie Trekvogel een tijdelijk Servicepunt ingericht. Verder zijn Wilnis en Abcoude geschikt gemaakt om veilig en volgens de regels mensen te woord te staan. We staan te popelen om de mensen weer te ontvangen.

Ook het Geldpunt denkt na over openstelling op korte termijn, waarschijnlijk kan ik u daar volgende week meer over vertellen.

Op de Trekvogel zijn steeds meer jongeren “op honk” teruggekeerd. Sporten mag weer maar alleen buiten.

Het aantal vrijwilligers dat zich bij Christiaan heeft gemeld als huiswerkbegeleider is indrukwekkend en naar we verwachten…broodnodig. U leest het waarschijnlijk ook in de media. De zorgen over de achterstanden in het onderwijs nemen toe. Dus twijfelt u nog….neem contact op voor informatie.

De prijswinnaars van de wedstrijd van het jongerenwerk zijn bekend en inmiddels zijn ook de prijzen uitgereikt door wethouder Kiki Hagen. Dat was een blijde toer! We hebben het gefilmd. De winnende filmpjes zijn daar in gemonteerd zodat u kunt zien wat de jongeren er van gemaakt hebben. Kijk op YouTube bij #afstandhoudenvriend (https://youtu.be/6W3BHC565WQ) voor het prachtige resultaat.

Wat deze week ook gefilmd is,  is de uitgifte van de maaltijden bij beide Buurtkamers,  zo leuk! De moeite van het kijken waard. U vindt ook deze film op YouTube, type daar Buurtkamer maaltijden (https://youtu.be/hwpRkOhyioU).

Annelies is bezig met het geven van digitale fietslessen, Claudia met digitale taallessen. Maar de Mantelzorgkrant verscheen juist sinds lange tijd weer in een papieren versie, rond gebracht door collega’s en zeer gewaardeerd!

 

Maar niet alles is positief. Zo ontvingen we gister bericht van het ministerie dat onze aanvraag voor tablets voor het onderhouden van digitaal contact met mantelzorgers opnieuw is afgewezen. Te veel andere collega’s waren ons voor,  ondanks het feit dat we de aanvraag de eerste dag van openstelling van de regeling om 15 uur hadden ingediend. Jammer! Maar we laten ons niet uit het veld slaan. We gaan zoeken naar andere fondsen.

Een andere teleurstelling is dat we deze week het jaarlijkse dagje uit voor vrijwilligers hebben geannuleerd.  Lang hoopten we nog dat het zou gaan lukken maar we denken inmiddels niet meer dat het dit jaar nog lukt om met 200 mensen veilig en binnen de richtlijnen op stap te gaan. We denken nu na over een alternatief en schuiven de (leuke) plannen die we voor dit jaar hadden door naar 2021. Super jammer!!

Vandaag is het de dag van de arbeid en heel veel van jullie zitten nu noodgedwongen zonder je vrijwilligerswerk thuis. We horen van steeds meer mensen dat dit lastig is, dat het werk gemist wordt, dat jullie de contacten missen. Ik kan me dit zo goed voorstellen,  maar ik kan alleen nog maar zeggen…nog even volhouden….zo snel als het kan starten we ons werk weer stapje voor stapje op.

Ik wens jullie een goed weekend

Enne….. heel erg bedankt voor alle leuke en lieve reacties die ik op deze wekelijkse brief ontvang. Fijn te horen dat deze manier van contact houden gewaardeerd wordt.

Mieke Telder
Directeur Stichting Servicepunt & Tympaan-De Baat

Uitgelicht

Het inloopspreekuur van het Geldpunt is vanaf maandag 22 juni weer geopend. Elke maandag van 13.30... Lees verder
We hebben meer tijd nodig om ANWB AutoMaatje landelijk weer opgang te krijgen. Ondanks alle... Lees verder