Coronavirus, aanvullende informatie 1 april 2020

Allereerst, ik hoop van harte dat u en uw naasten nog in goede gezondheid verkeren.

Het bericht van gister heb ik maar even opgeschoven naar vandaag in afwachting van de aanvullende maatregelen van de regering. Inmiddels weten we dat we in ieder geval tot en met 28 april moeten doorgaan op de ingeslagen weg. Zeker nu het langer duurt zijn er toch ook wat aanpassingen nodig bij verschillende diensten, daar zijn we mee bezig maar altijd zijn de richtlijnen van het RIVM bepalend voor wat we wel en wat we niet kunnen.

Zo merkten we dat een aantal inwoners vast liep met het downloaden en uitprinten van documenten zoals bankafschriften, zaken waarvoor ze normaal gesproken bij het Servicepunt aanklopten. We hebben daarom besloten een speciale, veilige plek in te richten in het Servicepunt Wilnis. Mensen kunnen hier in noodgevallen en uitsluitend op afspraak gebruik van maken. Voor meer informatie : 0297-587600.

Het Coronaplatform voor hulpvraag en -aanbod is nu een paar dagen actief en er vallen twee dingen op: de vraag blijft achter bij het aanbod, daarnaast hebben veel mensen zich geregistreerd als gebruiker maar nog geen vraag of aanbod geplaatst. Deze mensen zijn we nu aan het bellen.

De kok van de Buurtkamer Wilnis is aan het koken geslagen voor de gasten en de maaltijden worden uitgedeeld vanuit het Servicepunt Wilnis. Ook de kok van de Buurtkamer Mijdrecht gaat op deze manier aan de slag, gelukkig kunnen we nog wel over de ruimte in Mijdrecht beschikken dus het uitdelen kan gewoon vanaf daar. We merken dat de bezoekers van de buurtkamer superblij zijn elkaar even te ontmoeten bij het afhalen, als is het dan op afstand.

De vrijwilligers van de personenalarmering zijn nog in touw, maar is het nog verantwoord?  Ze gaan deze week overleggen en nadenken over mogelijke alternatieven want immers, personenalarmering is voor een grote groep mensen die alleen wonen belangrijker dan ooit.

We bellen, bellen, bellen…….

Vorige week heb ik bij het ministerie van VWS een subsidieaanvraag gedaan voor een project waarbij we gemakkelijk digitaal contact kunnen onderhouden met mantelzorgers en alleenstaande ouderen. Op voorhand zijn we één en ander aan het uitwerken zodat we bij toekenning snel van start kunnen. Deze week gaan we wat horen, het wordt spannend en ik hoop u vrijdag te kunnen berichten dat we tot de gelukkigen behoren!

Claudia verzorgt iedere dag een taalles voor de maatjes van de groep anderstaligen die nu hun fysieke contact met hun maatje moeten missen, kijk eens op www.taalhuisuithoorn.nl

Het filmpje van het jongerenwerk gaat in de rondte en wordt goed ontvangen, dat is leuk en belangrijk. Ook jongeren moeten gaan beseffen dat die 1,5 meter afstand zo belangrijk is voor ons allemaal.

In Uithoorn is ook een mooi filmpje gemaakt met werkers en wethouder. Kijk eens op Uithoornvoorelkaar.nu

We zijn ook behoorlijk te zien in de media, regelmatig op RTV De Ronde Venen rond de promotie van de website van het Servicepunt, kok Andre komt aanstaande vrijdag 3 april om 10;15 uur in het programma You never walk alone, Sandra had afgelopen zondag haar debuut op de radio, in Uithoorn over het infopunt en de samenwerking Uithoorn voor Elkaar en het platform. Kortom….aan aandacht geen gebrek…

Bij deze nieuwsbrief ontvangt u ook een praatplaat die we ontvingen van het netwerk dementie waarvan we deel uit maken. Misschien kunt u er zelf wat mee maar u mag hem ook gerust doorsturen naar iemand die u kent, graag zelfs.

We krijgen regelmatig handige tips, instructies etc en we zijn druk aan het zoeken naar een manier om dat met u te delen zonder u te bedelven onder de informatie.

U merkt, we zijn flink bezig en vaak met heel andere zaken dan die oorspronkelijk in onze agenda stonden. We staan open voor alle suggesties, meedenken….tips en andere zaken die u tegen komt. Met elkaar vormen we een groot netwerk ook al is het dan voorlopig nog even digitaal.

Veel gezondheid en tot vrijdag!

Uitgelicht

We hebben meer tijd nodig om ANWB AutoMaatje landelijk weer opgang te krijgen. Ondanks alle... Lees verder
Mis jij nu inkomen door de coronacrisis? Of ben je net jouw baan kwijtgeraakt? Of maak je zorgen... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat