Buurtkamer Pavones opent!

Stichting Pavones aan de Arthur van Schendellaan 55 is een plaats waar iedereen elkaar kan ontmoeten, kan leren, les kan geven, hulp kan vragen en bieden, kan participeren en integreren, kortom; een ruimte voor alle bewoners van de wijk Europarei/Zijdelwaard.

Op vrijdag 13 september start Pavones met De Buurtkamer, een initiatief om mensen uit de buurt met elkaar in contact te brengen onder het genot van een kopje koffie of thee maar ook om mensen aan te zetten tot meer bewegen en een gezondere levensstijl. Elke 4 weken start een nieuw programma; Groet/ontmoet in week 1, met als doel, de naam zegt het al, elkaar te leren kennen. Op de tweede vrijdag zal er door deskundigen uit allerlei organisaties een informatieochtend zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een ochtend over mantelzorg, gezondheid, eenzaamheid onder ouderen en wat er aan te doen etc. De week daarna wordt er bewogen; laagdrempelige oefeningen die je ook thuis kan doen. Tenslotte is de vierde vrijdag van de reeks gereserveerd voor informatie over gezonde voeding met als afsluiter het gezamenlijk koken van een gezonde maaltijd.

Met de Buurtkamer hoopt Pavones niet alleen de mensen aan te trekken die al bekend zijn met de organisatie maar ook nieuwe gezichten te verwelkomen, met name de oudere buurtbewoners waarvan het sociale leven op een laag pitje staat. Iedereen is welkom! Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in Pavones http://stichtingpavones.nl/.

Kijk ook eens op: www.steunpuntvrijwilligerswerk.info/

Uitgelicht

Uitnodiging De Ronde Venen heeft reden om trots te zijn. Binnenkort kunnen in heel Nederland... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat