Burendag 2021: de koppen bij elkaar!

Burendag is de dag waarop buren jaarlijks gezellig samenkomen. Dit jaar is de behoefte aan samen zijn met elkaar groter dan ooit. Vier daarom ook nu weer Burendag, vier het veilig met elkaar op 24, 25 & 26 september! Het is een dag waarop de buurt samenkomt voor een kop koffie of maaltijd en waarbij veel mensen iets doen voor elkaar en de ruimte om hen heen. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich inzetten voor hun omgeving.

Alle buurtinitiatieven zijn welkom

Wat zijn de hobby’s van de buren? Kan de buurt wel wat opfleuring gebruiken? Ga samen met uw buren gezellig onkruid wieden en stop daarna alvast de bollen voor het voorjaar in de grond. Organiseer een leuke knutselmiddag voor de buurtkinderen of een opschoon dag zodat de straat er weer netjes uitziet. De buurt barst van de creativiteit! September lijkt nog ver weg, maar het is goed om alvast na te denken over de activiteiten die de buurt kan ondernemen op Burendag. Informatie en inspiratie is te vinden op www.burendag.nl.

Facebookgroep ‘Burendag in De Ronde Venen’ online!

Voor het uitwisselen van ideeën, inspiratie, mooie ervaringen van Burendag is de Facebookgroep ‘Burendag in De Ronde Venen’ online gezet. Deze pagina is bedoeld om elkaars expertise, inspiratie en ideeën uit te wisselen. Maak er gebruik van.

Geld aanvragen bij het Oranje Fonds

Een goed idee moet kunnen worden uitgevoerd. Het Oranje Fonds stelt voor elk goed plan geld beschikbaar. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo kunnen er alleen kosten voor materiaal vergoed worden en betaalt het Oranje Fonds niet mee aan de consumpties. Het aanvraagformulier, de voorwaarden en richtlijnen staan op www.burendag.nl.

Hulp nodig bij Burendag-initiatieven?

Opbouwwerkers Liesbeth en Annelies helpen graag met het uitwerken van ideeën. Zij zijn te bereiken op 0297 – 230 280 of via e-mail info@stdb.nl

Laat de koppen bij elkaar komen voor Burendag! Zowel voor het maken van gezamenlijke plannen, als voor het proosten op de resultaten!

Einddatum website: 
maandag, september 27, 2021

Uitgelicht

De organisatie Stichting Servicepunt & Tympaan-De Baat is dé welzijnsorganisatie in de regio De... Lees verder
Dinsdagavond 12 oktober organiseert Mantelzorg De ronde Venen van 19.30 tot 21.30 uur een online... Lees verder