Bericht over Automaatje

We hebben meer tijd nodig om ANWB AutoMaatje landelijk weer opgang te krijgen. Ondanks alle afgekondigde versoepelingen ten spijt, blijft de afspraak dat we in eigen vervoermiddelen áltijd 1,5 meter afstand moeten houden, als we niet tot 1 huishouden behoren, overeind. Sterker nog, op deze regel zijn zelfs geen uitzonderingen mogelijk. Doordat je zo dicht bij elkaar zit, loop je namelijk een grotere kans om het coronavirus te krijgen én om het te verspreiden. Het zal je niet verrassen dat 1,5 meter afstand houden in een auto lastig is. In de meeste gevallen zelfs onmogelijk.

Het RIVM heeft tot nu nog niet besloten, op deze landelijke maatregel, voor ANWB AutoMaatje een  uitzondering te maken. Onze chauffeurs behoren namelijk niet tot vitale- cruciale- of contactberoepen. Tevens stelt men dat er voldoende alternatieve vervoersmogelijkheden zijn,  zoals Taxi, Deel- of Regiotaxi.

Kortom: op basis van deze uitspraak blijft ons advies, tot 1 juli geen ritten aan te nemen.

We hebben ondertussen begrepen dat er binnen de kaders van de gemeentelijke noodverordening (per gemeente verschillend) wel mogelijkheden zijn om noodzakelijke ritten weer op te starten. Uiteraard met inachtneming van de geldende veiligheidsmaatregelen, een protocol (concept op te vragen via autoMaatje@anwb.nl), het beschikbaar stellen van beschermingsmiddelen en voorafgaand aan een rit een uitgebreide triage van zowel chauffeur als deelnemer.

Zoals jullie zullen begrijpen is het voor ANWB AutoMaatje ondoenlijk om met alle gemeenten in contact te treden. Daarom verzoeken we jullie zelf contact met de gemeente op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.  

We sluiten wederom af met het belangrijkste in deze periode: Hou vol, blijf gezond en let goed op jezelf en de mensen in je omgeving!

Met vriendelijke groet,
Team ANWB AutoMaatje

Uitgelicht

Het inloopspreekuur van het Geldpunt is vanaf maandag 22 juni weer geopend. Elke maandag van 13.30... Lees verder
We hebben meer tijd nodig om ANWB AutoMaatje landelijk weer opgang te krijgen. Ondanks alle... Lees verder