ANWB AutoMaatje De Ronde Venen zoekt rittenplanners

ANWB AutoMaatje De Ronde Venen is een vervoersservice voor en door eigen inwoners. Vrijwillige chauffeurs vervoeren minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming, dat kan zijn het ziekenhuis, de fysiotherapeut of de dokter, maar ook de kapper, een bezoekje afleggen of gezellig winkelen behoort tot de mogelijkheden. De chauffeurs rijden met hun eigen auto.
Deelnemers nemen (minimaal) twee dagen voor de benodigde rit contact op met het Servicepunt om hun verzoek voor een rit door te geven.

Er zijn 45 vrijwillige chauffeurs die in De Ronde Venen voor ANWB AutoMaatje rijden. Het lukt dus meestal wel om een verzoek te honoreren, maar soms kost het veel (telefoon)tijd om een chauffeur te vinden. Die tijd heeft men niet bij het Servicepunt, en daarom zijn we op zoek naar vrijwillige rittenplanners die deze taak op zich kunnen nemen.

De rittenplanner haalt uit de computer een lijstje met aangevraagde ritten, en zoekt daar met behulp van het softwaresysteem een geschikte chauffeur bij. Als de match gemaakt is, wordt de klant hiervan op de hoogte gesteld, zodat men weet wie de chauffeur zal zijn voor die rit. Deelnemers betalen aan de chauffeur € 0,30 per kilometer, gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger. De chauffeur krijgt een bevestiging van de rit via de mail.

Het spreekt vanzelf dat u wordt ingewerkt als u besluit om deze dankbare taak op u te nemen.

Overigens: ook chauffeurs, met name in Vinkeveen en Abcoude, zijn nog welkom.

Hebt u interesse, neem dan contact op met Tympaan-De Baat, Liesbeth Boswijk,
 tel. 0294-284824 of e-mail: [email protected]

 

Uitgelicht

De Buurtkamer is een ontmoetingsruimte voor oudere bewoners uit de wijk of het dorp. Een gratis... Lees verder
ROLLATOR  SPREEKUUR   WOENSDAGMORGEN Tijd: van 10.00 – 11.00 uur Bent u niet in de gelegenheid om... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat