Alzheimer Café Vinkeveen 11 december 2019

“Beter contact bij dementie” 

Op 11 december 2019 wordt er in het Alzheimer Café Vinkeveen in Zorgcentrum Zuiderhof een avond georganiseerd, waarbij gastspreker Jan van der Hammen aandacht besteedt aan het verloop van het dementieproces en praktische handreikingen geeft met betrekking tot het contact.

Dementie is een ernstige ziekte waarmee we, mede door de vergrijzing, steeds vaker te maken krijgen. Het is moeilijk om de eerste symptomen van de verschillende vormen van dementie te herkennen. Omgaan met een naaste die lijdt aan dementie kan lastig zijn. De laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar de oorzaken en eventuele mogelijkheden om het dementieproces te beïnvloeden of zelfs te keren.

Wat gebeurt er allemaal in de hersenen, welke gevolgen heeft dat voor iemand en wat heeft iemand nodig om zo optimaal mogelijk te blijven functioneren. Als je weet wat er in de hersenen van mensen met dementie gebeurt, is de stap naar de vaardigheid in de omgang immers makkelijker te maken. Jan van der Hammen van het bedrijf Ervarea is gastspreker deze avond. Ervarea heeft jarenlange ervaring in de zorg, gecombineerd met de vaardigheden van het geïmproviseerd theater over dementie. Hij laat deze avond zien dat er verschillende manieren bestaan die het contact met mensen met dementie kunnen verbeteren.

Bent u benieuwd naar wat Jan van der Hammen u komt laten zien, dan bent u van harte welkom in Zorgcentrum Zuiderhof aan de Futenlaan 50 in Vinkeveen. De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Er is muziek, koffie/thee en gelegenheid elkaar te ontmoeten. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mantelzorg De Ronde Venen (0297) 230 280 of per e-mail [email protected].

Uitgelicht

Wat fijn dat u interesse heeft om als trainer voor het programma Samen Dementievriendelijk aan de... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat