Alzheimer Café Abcoude Het onvermijdelijke einde, afscheid nemen bij dementie

Op 27 november wordt in de Angstelborgh in Abcoude een Alzheimer Café georganiseerd over misschien wel het moeilijkste onderwerp bij dementie, het onvermijdelijke einde.

Dementie is een sluipende ziekte waarbij stapje voor stapje afscheid wordt genomen van degene die ons lief en dierbaar is. Dat voortdurend afscheid nemen van wat ooit vanzelf sprak roept steeds nieuwe vragen op. Dat vraagt veel van het incasseringsvermogen van alle betrokkenen. Die kunnen dan ook alle informatie, steun en hulp goed gebruiken. We zullen daarom ook de meeste prangende vragen die aan de orde komen als het onvermijdelijke einde in zicht komt, niet uit de weg gaan.

Ondersteund door een panel bestaande uit emeritus chirurg dokter D.J. Bakker, deskundige afscheid - en rouwverwerking Karin Smit en specialist in verlies en afscheid counseling Monique van Neutegem gaan we in gesprek over al die dingen die aan de orde komen als er geen uitzicht meer is. In een serene en respectvolle sfeer zal worden ingegaan op vragen die bij u leven op gebieden als ethiek, levensovertuiging, spiritualiteit en waardig sterven.

Alzheimer Café in Abcoude staat bekend om de inhoudelijk sterke en persoonlijk respectvolle manier van uitwisselen van ervaringen en gezichtspunten. Elke twee maanden wordt een ander onderwerp behandeld met als doel voorlichting en het uitwisselen van ervaringen. U kunt vanaf 19.00 uur binnenlopen. Het programma begint 19.30 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. De toegang is altijd gratis. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mantelzorg De Ronde Venen (0297) 230 280 of per e-mail [email protected].

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hun hulpverleners en belangstellenden uit de gemeente de Ronde Venen.

Uitgelicht

Wat fijn dat u interesse heeft om als trainer voor het programma Samen Dementievriendelijk aan de... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat