Als maatjesvrijwilliger dóe je ertoe!

Maatje voor Elkaar, een dienst van Tympaan-De Baat, is op zoek naar nieuwe maatjesvrijwilligers in De Ronde Venen. De behoefte aan een maatje is de laatste tijd enorm toegenomen en de verwachting is dat deze trend zich – mede door de vergrijzing – voortzet. Momenteel moeten veel inwoners lang wachten tot er een geschikte vrijwilliger gevonden is.

 

Fijn gevoel

Door bepaalde omstandigheden, gebeurtenissen of wegvallen van sociale contacten, hebben mensen soms behoefte aan iemand die speciaal voor hen komt, een luisterend oor biedt en hen op nieuwe ideeën brengt. Als vrijwilliger kun je iemand helpen zich beter te voelen. Er zijn voor iemand als maatje, geeft je het gevoel dat je ertoe doet en dat geeft jullie beiden een fijn gevoel. 

 

Traject

Aan de hand van overeenkomstige interesses koppelt de coördinator van

Tympaan-De Baat een maatjesvrijwilliger aan een inwoner van De Ronde Venen.

Er zijn verschillende maatjes, bijvoorbeeld wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, sportmaatjes. Wat jullie doen, bepalen jullie samen. Dat kan wekelijks zijn of om de week. Hoe lang je maatje bent, varieert per project.

De klik is het belangrijkste. Eén van de maatjesvrijwilligers vertelt: “Als mijn wandelmaatje, met een grote glimlach op zijn gezicht mij bedankt is dat onbetaalbaar. Heb dan alweer zin in het volgende bezoek.”

Door iemand tijd en aandacht te geven, maak je een wereld van verschil.

 

Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers.

Het is absoluut niet noodzakelijk om bepaalde kennis te hebben of opleiding te hebben gevolgd.

Ben je warm, hartelijk en sociaal vaardig en beschik je over kwaliteiten zoals respect, humor en begrip? Sta je niet met een oordeel klaar? Kun je je goed inleven in de behoeften van een ander en ben je creatief en denk je in mogelijkheden en oplossingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Kijk ook eens op de Facebookpagina van Maatje voor Elkaar waar een aantal maatjesvragers staan uitgelicht: https://www.facebook.com/maatjevoorelkaar.
Het maatjesproject werkt ook samen met het Oranjefonds – graag verwijzen we naar de TV-spotjes die momenteel te zien zijn.

 

Neem voor meer informatie contact op met Tympaan-De Baat via (0297) 230 280 of via maatjevoorelkaar@stdb.nl.

Einddatum website: 
donderdag, december 8, 2022

Uitgelicht

Op zaterdag 19 november a.s. organiseren wij weer van een rommelmarkt/hobbymarkt in... Lees verder
Gratis voorstelling voor mantelzorgers: Theatervoorstelling “De Mantelzorgmonologen” Maandag 14... Lees verder