Activiteitenagenda Diligence voor maart

(Voor alle  onderstaande uitjes kunt u reserveren bij de Servicepunten, Dorpszicht 22, Abcoude of via tel. 0297-587600)

Woensdag 6 maart Emmaus Haarzuilens

Waardeloos? Zelden als het om goederen gaat en nooit als het om mensen gaat. Wij zijn een radertje in een mondiale samenleving. Een wereld die sterk is ingesteld op economische groei, vaak ten koste van mensen en grondstoffen. Even rondsnuffelen bij deze kringloopwinkel. Voor of na uw bezoekje en misschien iets op de kop getikt te hebben kunnen wij nog een kop koffie/thee (met gebak?) nuttigen in een van de vele uitspanningen bij Haarzuilens.  Kosten: € 5,00 voor het vervoer Vertrek Abcoude: vanaf 13:00 uur kunt u worden opgehaald Verwachte thuiskomst: rond 16:00 uur.

Donderdag 14 maart Diner bij Jettiez In Mijdrecht

Crazy at Jettiez: Elke donderdagavond (uitzonderingen daargelaten), tijdens uw diner genieten van de mooie klanken van live pianomuziek…..Een verzoeknummer?
Gastheer en vrouw van Jettiez zijn Henriet en Erik Dijkstra. Zij hebben jaren ervaring in de hotellerie opgebouwd. Vol enthousiasme en met veel plezier hebben zij dat altijd gedaan. Nu zetten zij hun passie voort bij  Jettiez Brasserie. Eigen baas, gedreven door liefde voor lekker eten en drinken met verrassende, vernieuwende en vertrouwde en bovenal gastvrije service. Eet smakelijk! Kosten: € 5,00 voor het vervoer (exclusief consumpties)  Vertrek Abcoude: vanaf 17:00 uur kunt u worden opgehaald  Verwachte thuiskomst: rond 21:00 uur

Maandag 18 maart De Hermitage Amsterdam is 10 jaar jong. Reden voor  een cadeautentoonstelling! Er is  een prachtige keuze uit de schatkamers van de Hermitage gemaakt, met de oude collecties van de tsaren. Een keus uit honderden kunstwerken, van grote namen als Bernini, Van Dyck, Matisse, Rembrandt, Tintoretto en Velazques, maar ook van kunst uit de prehistorie, uit het oude Egypte tot diep in China en Russische kunst. Een ware schatkamer in de Hermitage, een encyclopedisch overzicht van de kunstgeschiedenis.

Kosten: € 5,00 voor vervoer (exclusief € 18,00 entree voor de tentoonstelling ‘De Schatkamer’. Houders van een museumjaarkaart betalen slechts € 2,50 entree).
Vertrek Abcoude:  vanaf 10:00 uur kunt u worden opgehaald. Verwachte thuiskomst:  rond 16:00 uur.

 

Pannenkoeken in Alphen a/d Rijn In een prachtig recreatiegebied staat een echte pannenkoekenboerderij (de Schaapskooi) waar de heerlijkste, ambachtelijk gebakken pannenkoeken worden gemaakt. De prijs van een pannenkoek begint bij € 5,50. Wilt u wel graag mee maar eet u liever iets anders? Geen probleem bij De Schaapskooi, er worden ook salades, boerenomeletten en diverse broodjes geserveerd. Kosten: € 5,00 voor het vervoer (excl. consumpties)  Vertrek Abcoude: vanaf 11:00 uur kunt u worden opgehaald  Verwachte thuiskomst: rond 15.00 uur

 

Vrijdag 29 maart  Schiphol expirience

Miljoenen mensen bezoeken elk jaar Schiphol Airport. Ze komen niet alleen om te vliegen. Sommigen komen om te werken, om te kijken naar de vliegtuigen, te ontspannen of om te winkelen. Er is veel werk en planning nodig om alles soepel te laten verlopen. Deze hele operatie wordt tijdens de tour aan je getoond. Daarnaast kun je video's (in het Nederlands) en foto's op het scherm in de bus bekijken, zodat je niets mist. Leer wat er nodig is om een groot vliegtuig de lucht in te krijgen en hoe Schiphol de veiligheid kan garanderen tijdens deze 1 uur durende Schiphol tour. Kosten:  € 21,00 voor het vervoer en entree (exclusief consumpties). Vertrek Abcoude: vanaf 11:00 uur kunt u worden opgehaald.  Verwachte terugkomst: rond 17:00 uur

`Vroege vogel‘  activiteiten:

Zaterdag 20 april: Matthäus Passion Wilt u Bach’s Matthäus Passion echt beleven en ervaren wat een 'live' uitvoering met een mens kan doen. Komt u dan mee met dit Diligence uitje om in de Janskerk te  luisteren naar Matthäus Passion onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink. Vanwege overweldigende belangstelling in de laatste jaren bieden wij u vervroegd de kans om te reserveren voor het concert op zaterdag 20 april. Dit klassieke spektakel is tegen een speciale prijs van € 44,00 te boeken. Dit alles incl. gratis programmaboekje, gratis cd/dvd, persoonlijke ontvangst, gereserveerde 1e klas plaatsen en vervoer. We vertrekken  ca. 12.00 uur uit Abcoude en zijn terug ca. 17.30 uur.
 

Vrijdag 26 april Theater voorstelling `De waarheid’  in de Meervaart
Op vrijdag 26 april hebben we een avondje theater georganiseerd. Hiervoor moet er vroegtijdig aangemeld worden i.v.m. het reserveren van de kaartjes.  Aanmelden kan tot 10 maart aanstaande. De prijzen variëren tussen de € 25,00 en €-35,00  (afhankelijk welke plaatsen nog beschikbaar zijn). Over de voorstelling (Een komedie “De waarheid” met o.a. Huub Stapel, Johanna ter Steege): Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, hilarische maar ook pijnlijke confrontatie: moeten ze nu de rest van hun leven liegen tegen hun partners? Kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug?  Kosten: ongeveer € 35,00 voor het vervoer en entree (exclusief consumpties). Vertrek Abcoude: vanaf 18:00 uur kunt u worden opgehaald  Verwachte terugkomst: rond 23:00 uur

 

Reserveren  kan elke dag van 9.00  tot 16.00 bij de Servicepunten Tel 0297-587600 of kom langs op Dorpszicht 22 A, elke dag van 9.00 tot 13.00 uur. Voor nadere informatie kunt u bellen met Annemarie Keja 0294-284824.

Uitgelicht

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden,... Lees verder
Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. ... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat