Diligence

De Diligence

VRIJDAG 25 OKT - BURGER’S ZOO – ARNHEM

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers' Zoo! Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn ecodisplays, waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd waar de bezoeker samen met de natuur en dier onderdeel van uitmaakt. In 1988 werd de Bush geopend: anderhalve hectare tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten u even met de ogen knipperen.

VRIJDAG 18 OKT - STICHTING AAP EN STADSLANDGOED DE KEMPHAAN

Op Stadslandgoed De Kemphaan zijn twee apeneilanden te vinden waar de apen kunnen buitenspelen. Dit is onderdeel van hun
rehabilitatie. De apen krijgen hier de ruimte en de vrijheid om samen met soortgenoten te stoeien en spelen. Op de eilanden vind je onder meer de mantelbavianen, groenen bavianen en berberapen. De apen zijn meestal van 9.30 tot 16.00 uur buiten en altijd gratis te bezoeken.

WOENSDAG 16 OKT - TENTOONSTELLING `KINDEREN VAN VERSTEEG’ IN SPOORWEGMUSEUM

“De kinderen van Versteeg moeten allen onder de wol.” Met dat geheime codebericht kreeg de directie van de NS de bevestiging dat de stakingsoproep van Radio Oranje op 17 september1944 echt waar was. Het betekende dat het spoorweg personeel in opdracht van de Nederlandse regering in Londen onmiddellijk in staking moest gaan. `Versteeg’ was een van de schuilnamen van NS directeur Willem Hupkes en met `mijn kinderen’ werden alle spoorwegmedewerkers bedoelt. Waarom moest de NS het werk neerleggen, hoe verliep de staking en wat ging er aan vooraf?

ZONDAG 13 OKT – TROTS MARKT BIJ KASTEEL GROENEVELD IN BAARN

Iedere 2de zondag van de maand van maart t/m november is er de Trots markt voor of achter het Kasteel Groeneveld te Baarn. Een gevarieerd aanbod van mooie en lekkere producten op een prachtig landgoed. Naast een wandeling door de eeuwen oude bossen en het park is een bezoek aan het kasteel een absolute aanrader. Er bestaat een uitgebreid aanbod om iets te eten op de markt maar ook om iets lekkers mee te nemen voor thuis bij de borrel. Kortom, geniet en beleef Trots en deel wat iedereen op de markt te bieden heeft.

Tijd: 11.00-16.00,

kosten € 6,50.

DONDERDAG 10 OKT – LUNCH RONDVAART VAN DIEMEN NAAR DE HAVEN VAN AMSTERDAM

Opstappen op de boot doen wij in Diemen. Vervolgens varen wij via Driemond en het Amsterdam-Rijnkanaal naar de haven van
Amsterdam.
Vanuit de haven via de Nieuwe Herengracht en de Amstel varen we weer weer terug naar Diemen. Tijdens de vaart wordt een prima lunch geserveerd!

Tijd 10.30-16.00 uur,

kosten € 26,50 (inclusief lunch aan boord).

Uitgelicht

Wat fijn dat u interesse heeft om als trainer voor het programma Samen Dementievriendelijk aan de... Lees verder
Een ontmoetingsplek voor moeders van kinderen met autisme, een postproject tegen eenzaamheid onder... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat