Diligence

De Diligence

DONDERDAG 27 DECEMBER-PANNENKOEKEN PAVILJOEN-CRUQUIUS

Aan de rand van natuurgebied De Groene Weelde ligt het Pannenkoeken Paviljoen. De prijs van een pannenkoek begint bij € 4,95. Wilt u wel graag mee maar eet u liever iets anders? Geen probleem bij het Pannenkoeken Paviljoen, er staan ook broodjes, uitsmijters of tosti’s op de lunchkaart.

Kosten: € 5,00 voor vervoer, exclusief consumpties.

Vertrek Abcoude: vanaf 10:30 uur kunt u worden opgehaald

Verwachte thuiskomst: rond 15:30 uur

DONDERDAG 20 DECEMBER-NATIONAAL GLASMUSEUM-LEERDAM

In 1953 werd op een steenworp afstand van de glasfabriek een Glasmuseum ingericht. In de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum kun je zien hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken. Neem vooral ook een kijkje in de museumwinkels! Met prachtige glasobjecten en hedendaags design. In ons gezellige museumrestaurant "Cochius’ Keuken" bakt Meneertje Appeltaart dagelijks zijn befaamde taarten van de lekkerste appels uit de Betuwe. Bij de eerste stap in het museum komt de geur u al tegemoet…. Lekker bij de koffie .

DINSDAG 11 DECEMBER-ORCHIDEENHOEVE-LUTTELGEEST

 De Orchideeën Hoeve met haar prachtige orchideeëntuin is ook nog sinds 2014 officieel een dierentuin met o.a. ringstaartmaki’s, alpaca’s en flamingo’s. In de Lorituin maakt u kennis met vrolijke los fladderende papagaaitjes, in de vlindertuin ziet u de prachtigste vlinders en in het kloppend hart van ‘Winter Droom’ is de gezellige geheel overdekte kerstmarkt. Wandel langs meer dan veertig verschillende kraampjes gevuld met allerlei leuke lekkernijen en snuisterijen en shop jouw decemberlijstje bij elkaar. Bij slecht weer loopt u bijna overal overdekt!

VRIJDAG 7 DECEMBER - KERSTINKOPEN -TUINCENTRUM OSDORP

Kerstartikelen zijn er in vele soorten en maten, kerstverlichting, kerstballen van kunststof en glas, kunstkerstbomen, eigenlijk te veel om op te noemen. Ook dit jaar tijdens de kerstshow is er weer gekozen voor de nieuwste kerstthema’s. Het aanbod is zo uitgebreid dat er altijd iets naar je zin bij zit. Het prachtig aangelegde kerstdorp is zeker de moeite waard om te bekijken, de lichtjes, de rail met skicabines voor kinderen om een ritje in te maken. Teveel om op te noemen.

DONDERDAG 29 NOVEMBER –SEALIFE SCHEVENINGEN

SEA LIFE Scheveningen heeft meer dan 4000 dieren in 45 aquaria!

Ontmoet de otters, de roggen, de zeepaardjes en nog veel meer. Ontmoet o.a. de zeeschildpadden, reptielen die al meer dan 200 miljoen jaar op de aarde zijn. Er zijn 300 soorten zeeschildpadden en sommige daarvan worden met uitsterven bedreigd. Ze worden gevangen voor hun mooie schild of komen vast te zitten in de vissersnetten. Ze kunnen hun adem voor uren inhouden. Ook de roggen kunt u van dichtbij bekijken en aaien. Een zeer interessant bezoek en zeker de moeite waard.

Met de Diligence en het Ouderenfonds op zaterdag 8 december naar het middag kerstconcert in de Janskerk Utrecht

Geniet in de decembermaand van een onvergetelijk kerstconcert met het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands en pianist Jan Vayne. Van tedere muziek met melancholische klanken tot kerstklassiekers van wereldberoemde componisten.

Met solistische bijdragen van sopraan Olga Zinovieva en tenor Martinus Leusink weten deze musici de ware kerstgedachte aan u over te brengen. Waant u zich even in een wereld zonder zorgen in de historische Janskerk in Utrecht.

Uitgelicht

Verkeersregels veranderen. Telkens een klein beetje. Nieuwe verkeersborden, snelheden,... Lees verder
Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat is er voor alle jongeren binnen de gemeente De Ronde Venen. ... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat