Diligence

De Diligence

ZATERDAG 30 JUNI —BOTANISCHE TUIN—PINETUM BLIJDENSTEIN

Pinetum Blijdenstein is een prachtige groene oase aan de rand van Hilversum verscholen achter een honderd jaar oude tuinmuur met eenindrukwekkende collectie coniferen. De botanische tuin is door tuinarchitect H. Copijn in 1911 aangelegd in de Engelse landschapsstijl,waardoor slingerende paden en mooie doorzichten de tuin een natuurlijke en rustige sfeer geven. Van 1929 tot 2000 maakte het Pinetum deel uitvan de Hortus Botanicus van de Universiteit van Amsterdam. Het beheer van de tuin is nu in handen van de Stichting Pinetum Blijdenstein.

Donderdag 28 juni—DAGJE STRAND met strandrups naar Noordwijk

Dagje Strand! Lekker uitwaaien op het strand, naar de golven kijken en

de zilte zeelucht voelen. Zondag gaan we de dag beginnen met een rit naar Noordwijk! We gaan vervolgens op een Strandrups die ons over het strand kan vervoeren. Deze rups is speciaal toegankelijk voor rolstoel gebruikers of mensen die slecht ter been zijn, maar iedereen kan mee!

De rit op het strand duurt ongeveer een uurtje, daarna kunnen we in een strandtent neerstrijken voor een lunch.

Kosten: € 25.00 — inclusief vervoer — exclusief consumpties.

ZONDAG 24 JUNI—MIDZOMER DAPPERMARKT

De Dappermarkt is een van de leukste markten van Amsterdam, en alhelemaal op de Midzomermarkt!

Alle marktkooplieden verwelkomen u graag op deze extra gezellige markt koopzondagen, waarbij het aanbodnet even anders is als op de reguliere marktdagen. Een divers aanbodvan vaste marktkooplieden, standwerkers en gelegenheids marktkooplieden, muzikale ondersteuning, opening van alle horecagelegenheden.

We vertrekken ‘s ochtends om rond de namiddag weer terug te keren.

Kosten: € 9.00 —inclusief vervoer—exclusief consumpties.

DINSDAG 19 JUNI—DAGJE NAUTISCH KWARTIER—HUIZEN

Oude tijden herleven...

De afgelopen jaren is er op de kop van de oude Huizer Haven heel hard gewerkt om dit gebied om te vormen tot een nautisch centrum. Wanneer je nu rondwandelt op deze bijzondere locatie waan je je in een Zuiderzee dorpje uit vervlogen tijden. De uitstraling van de gebouwen doet denken aan een dorpsschool, een café aan de haven en een gemeentehuis uit ca. 1860.

Je loopt langs de burgemeesterswoning met ernaast de dokterswoning, het oude kruidenierswinkeltjeen de visafslag. Aan de overzijde van het water zie je diverse boothuizen liggen.

WOENSDAG 13 JUNI—LUNCH JACHTHAVEN BON

Vanaf het terras is het een levendig gezicht om de bootjes geschut te zien worden door de Proosdijersluis. Vooral op mooie dagen is het een prachtig tafereel om te zien hoe watersporters zich opmaken voor een boottochtje naar Amsterdam, een rondje door Abcoude en Baambrugge of hun entree maken op de Vinkeveense Plassen. We kunnen hier heerlijk aan het water lunchen. Kosten: € 5,00 — inclusief vervoer — exclusief consumpties. 

Vertrek: vanaf 11:45 uur kunt u worden opgehaald
Verwachte thuiskomst: rond 14.30 uur.

LANDGOED DOORN—OPEN DAG

Voor de zesde keer vindt dit jaar op zaterdag 26 mei 2018 op landgoed Huis Doorn het spannende en historische Living History-evenement plaats. Twee dagen lang terug in de tijd: hoe leefden de soldaten en burgers aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Echte loopgraven, prikkeldraad, machinegeweren, marcherende soldaten, cavalerie charges maar ook het burgerleven en live-muziek. Het belooft weer een geweldig evenement te worden! Alles vindt plaats in en rond het fraaie landhuis in Doorn waar ooit de laatste keizer van Duitsland woonde: Wilhelm II.

ANNA HAEN—LUNCH

Midden in het Gein ligt de prachtige lunch locatie Anna Haen. Na een korte maar mooie rit, door het Gein stoppen we bij Anna Haen om onder het genot van een drankje en een hapje in hun prachtige tuin te zitten. Mocht het wat minder weer zijn, is er binnen plek in de oude boerderij.

Kosten: € 6.00 —inclusief vervoer—exclusief consumpties. Vertrek : vanaf 11.30 uur kunt u worden opgehaald Verwachte thuiskomst : rond 14.30 uur

REDERIJ HET IJ—JAZZ RONDVAART

Wat te doen met Pinksteren 2018 in Amsterdam? Vaar mee en geniet van live Jazz op het water! Maandag 21 mei - Ontvangst met welkomstdrankje. Een ontspannen uitje met Pinksteren in Amsterdam. Stap tweede pinksterdag 2018 aan boord in Amsterdam en vaar mee op deze prachtige MiniCruise over het IJ en Markermeer. Laat de drukte van de stad achter u en geniet van het weidse uitzicht vanaf het schip. Een pinkstermiddag heerlijk ontspannen op het zonnige bovendek, onder het genot van een hapje, drankje en zwoele jazzy klanken. Live-muziek van T.C.

JOODS HISTORISCH MUSEUM & SYNAGOGE

Het Joods Historisch Museum (JHM) is een fraai en toonaangevend museum, gevestigd in vier monumentale synagogen middenin het Joods Cultureel Kwartier (JCK). Er wordt een uniek beeld gegeven van het Nederlandse joodse leven in al haar facetten, toen en nu. Het museum bezit een uitgebreide multimediale collectie. Van schilderijen tot films en van gebruiksvoorwerpen tot 3D-presentaties. Daarnaast zijn er altijd een of twee tijdelijke tentoonstellingen. De synagoge is ook inbegrepen in de prijs en zeker een bezoekje waard.

HERMITAGE AMSTERDAM

Voor het eerst in haar bestaan heeft de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.Petersburg naar Nederland gehaald. De Keizersvleugel staat in het teken van de belangrijkste verzameling Hollandse schilderkunst buiten Nederland: die van de Hermitage. Maar liefst drieënzestig werken van vijftig schilders komen naar Amsterdam. Een buitengewone tentoonstelling, die de schilderijen voor het eerst in tweehonderdvijftig jaar weer even ‘thuis’ brengt.

Pagina's

Uitgelicht

Misschien ken je De Buurtkamer in Wilnis wel aan de achterzijde van De Willisstee, of de Buurtkamer... Lees verder
WOENSDAG 13 JUNI—LUNCH JACHTHAVEN BON Vanaf het terras is het een levendig gezicht om de bootjes... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat