Diligence

De Diligence

Maandag 30 juli Bosmobielrit Amsterdamse bos

Met de bosmobiel gaan we een “rijdende boswandeling” maken  door het Amsterdamse Bos en genieten van de prachtige kleuren in de natuur. Het enige wat u hoeft te doen is instappen! Tussendoor pauzeren we om ergens een kopje koffie of thee te drinken. 
Opgelet: bij wat minder weer raden wij u aan om warme kleding mee te nemen.

Kosten: € 20,00 voor vervoer en rit Bosmobiel, exclusief consumpties.

Vertrek: vanaf 12.00 uur kunt u worden opgehaald
Verwachte thuiskomst: rond 17:00 uur

Woensdag 18 juli Met Ouderenfonds naar Kijkduin

U wordt ontvangen met een kopje koffie met gebak, gevolgd door een introductie van het Nationaal Ouderenfonds.

Daarna kunt u lekker uitwaaien op het strand, met een strandrolstoel naar de zee of genieten van het uitzicht. Tussen de middag lunchen we gezamenlijk met een kopje soep, broodjes, melk of een fruitsap en fruit. Gedurende de lunch zal jutter/accordeonist Jan herkenbare zeeballades voor u spelen. Daarna kunt u weer het strand op of naar het Juttersmuseum op de Duin (indien geopend). 's Middags krijgt u ook nog een overheerlijk stukje haring en een advocaatje met slagroom.

Zondag 15 juli Boottocht Naardermeer met natuurmomenten

Met de overdekte fluisterboot word je in stilte vervoerd door de levendige natuur van het Naardermeer. Bij de eendenkooi gaan we aan land. Ooit werden hier eenden voor de consumptie gevangen. Maar die tijden zijn al lang vervlogen. Nu ligt deze plek er stil en verlaten bij. Een ideale plek voor reeën en ander rustzoekers. Handig om te weten: Neem anti-muggenmiddel mee, draag bedekkende kleding, controleer jezelf altijd op teken na een activiteit in de natuur, neem warme kleding en/of regenkleding mee.

Donderdag 5 juli Winkelen en de markt in Mijdrecht

De markt is altijd verzekerd van gezelligheid en leuke koopjes. Bij aankomst bent u vrij om zelfstandig te gaan winkelen maar u kunt natuurlijk ook vergezeld worden door één van de vrijwilligers als u hulp nodig heeft. Na afloop wordt er verzameld bij de Vlaaierie, Burgemeester Haitsmaplein voor een kopje koffie of thee.

Kosten: € 7,50 (inclusief vervoer—exclusief consumpties).  

Vertrek Abcoude: vanaf  09:30  uur kunt u worden opgehaald
Verwachte thuiskomst: rond 12:30 uur

ZATERDAG 30 JUNI —BOTANISCHE TUIN—PINETUM BLIJDENSTEIN

Pinetum Blijdenstein is een prachtige groene oase aan de rand van Hilversum verscholen achter een honderd jaar oude tuinmuur met eenindrukwekkende collectie coniferen. De botanische tuin is door tuinarchitect H. Copijn in 1911 aangelegd in de Engelse landschapsstijl,waardoor slingerende paden en mooie doorzichten de tuin een natuurlijke en rustige sfeer geven. Van 1929 tot 2000 maakte het Pinetum deel uitvan de Hortus Botanicus van de Universiteit van Amsterdam. Het beheer van de tuin is nu in handen van de Stichting Pinetum Blijdenstein.

Donderdag 28 juni—DAGJE STRAND met strandrups naar Noordwijk

Dagje Strand! Lekker uitwaaien op het strand, naar de golven kijken en

de zilte zeelucht voelen. Zondag gaan we de dag beginnen met een rit naar Noordwijk! We gaan vervolgens op een Strandrups die ons over het strand kan vervoeren. Deze rups is speciaal toegankelijk voor rolstoel gebruikers of mensen die slecht ter been zijn, maar iedereen kan mee!

De rit op het strand duurt ongeveer een uurtje, daarna kunnen we in een strandtent neerstrijken voor een lunch.

Kosten: € 25.00 — inclusief vervoer — exclusief consumpties.

ZONDAG 24 JUNI—MIDZOMER DAPPERMARKT

De Dappermarkt is een van de leukste markten van Amsterdam, en alhelemaal op de Midzomermarkt!

Alle marktkooplieden verwelkomen u graag op deze extra gezellige markt koopzondagen, waarbij het aanbodnet even anders is als op de reguliere marktdagen. Een divers aanbodvan vaste marktkooplieden, standwerkers en gelegenheids marktkooplieden, muzikale ondersteuning, opening van alle horecagelegenheden.

We vertrekken ‘s ochtends om rond de namiddag weer terug te keren.

Kosten: € 9.00 —inclusief vervoer—exclusief consumpties.

DINSDAG 19 JUNI—DAGJE NAUTISCH KWARTIER—HUIZEN

Oude tijden herleven...

De afgelopen jaren is er op de kop van de oude Huizer Haven heel hard gewerkt om dit gebied om te vormen tot een nautisch centrum. Wanneer je nu rondwandelt op deze bijzondere locatie waan je je in een Zuiderzee dorpje uit vervlogen tijden. De uitstraling van de gebouwen doet denken aan een dorpsschool, een café aan de haven en een gemeentehuis uit ca. 1860.

Je loopt langs de burgemeesterswoning met ernaast de dokterswoning, het oude kruidenierswinkeltjeen de visafslag. Aan de overzijde van het water zie je diverse boothuizen liggen.

WOENSDAG 13 JUNI—LUNCH JACHTHAVEN BON

Vanaf het terras is het een levendig gezicht om de bootjes geschut te zien worden door de Proosdijersluis. Vooral op mooie dagen is het een prachtig tafereel om te zien hoe watersporters zich opmaken voor een boottochtje naar Amsterdam, een rondje door Abcoude en Baambrugge of hun entree maken op de Vinkeveense Plassen. We kunnen hier heerlijk aan het water lunchen. Kosten: € 5,00 — inclusief vervoer — exclusief consumpties. 

Vertrek: vanaf 11:45 uur kunt u worden opgehaald
Verwachte thuiskomst: rond 14.30 uur.

Pagina's

Uitgelicht

Op 19 juli jl. was het dan zover, na 1,5 jaar was het levensverhaal van Jan Zeldenrijk in boekvorm... Lees verder
Meld je activiteit voor Burendag snel aan!   Op 21, 22 en 23 september 2018 is het weer Burendag,... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat